avort

Trump sistează finanțarea de către Guvernul SUA a organizațiilor pro-avort din străinătate

16196033_10158530752015725_7655166743498256865_n

Luni, 23 ianuarie 2017, Președintele Donald Trump a sistat finanțarea de către Guvernul SUA a organizațiilor pro-avort din străinătate. Practic, președintele SUA e emis un ordin de reinstituire a legislației cunoscută sub numele de „Mexico City Policy”.

Aceasta a fost inițiată de către Președintele Ronald Reagan în 1984 și prezentată public pentru prima dată la o conferință a ONU care a avut loc la Mexico City. Ea a fost continuată de George Bush, anulată de Bill Clinton, restaurată de George W. Bush și din nou anulată de Barack Obama.

Mexico City Policy cere ca organizațiile din străinătate care primesc fonduri de la Guvernul SUA să nu fie furnizori de servicii de avort la cerere (decât dacă e nevoie să salveze viața mamei și în alte câteva cazuri speciale), să nu promoveze legalizarea avortului la cerere în țările unde acționează și să nu promoveze avortul ca formă de control al nașterilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dacă anularea Mexico City Policy de către Obama a făcut parte din primul set de măsuri ale acestuia în 2009, explicația pentru care Donald Trump dorește să o repună în practică în a treia zi a președinției sale este semnificația zilei de 22 ianuarie.

Pe 22 ianuarie 1973, Curtea Supremă a SUA a legalizat avortul la cerere prin decizia Roe vs. Wade. În aceeași zi, avortul la cerere a fost legalizat în toate cele nouă luni de sarcină, prin decizia Doe vs. Bolton. În urma legalizării, aproape 60 de milioane de copii au fost avortați până în prezent în Statele Unite.

Ambele femei care au câștigat procesele cu statul pentru legalizarea avortului, Norma McCorvey, cu pseudonimul Jane Roe, respectiv Sandra Cano, cu pseudonimul Mary Doe, au declarat după o perioadă că au mințit în procesul Roe vs. Wade, respectiv Doe vs. Bolton, și că doresc anularea rezultatelor și reinstaurarea protecției vieții asupra copiilor nenăscuți.

În campania electorală, Donald Trump nu a promis restaurarea Mexico City Policy, ci alte măsuri pentru protecția vieții copiilor nenăscuți.

Citește și Washington, DC: Women’s March este marșul pro-avort al industriei avortului deghizat în marș pro-femei

Citește și Revoluțiile lui Soros continuă: 90 milioane de dolari au primit o parte dintre organizațiile care au realizat Women’s March în perioada 2000-2014

Citește și VIDEO & FOTO: Protestatarii anti-Trump din ziua inaugurării: ideologie de extremă stângă și simbolistica negrului

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button