Suporter democrat împuşcă în mod deliberat un membru al majorităţii republicane din Congresul SUA. Extrema stângă, solidară cu atacatorul

Steve_Scalise_shot_810_500_55_s_c1

Congresmanul republican Steve Scalise se află încă în stare gravă la un spital din Washington, DC, după ce, în data de 14 iunie 2017, a fost împuşcat de un suporter în vârstă de 66 de ani al lui Bernie Sanders, figură proeminentă a Partidului Democrat din SUA.

Politicianul se afla la pregătirea pentru un meci de baseball amical cu membrii democraţi ai Congresului SUA. Un alt congresman republican care a fost de faţă a declarat, citat de Fox News şi confirmat şi de poliţiştii prezenţi la incident, că atacatorul părea să fi venit în mod special acolo şi întrebase înainte să deschidă focul dacă acolo se aflau doar republicani.

Atacatorul, James Hodgkinson, a murit în schimbul de focuri, deoarece poliţiştii prezenţi au ripostat, salvând astfel multe alte vieţi.

S-a aflat ulterior că atacatorul postase recent pe pagina sa de Facebook mesajul:

E timpul să-l distrugem pe Trump şi acoliţii săi.

Daily Caller a relatat de curând că atacatorul avea o listă întreagă de republicani asupra sa.

Acest incident apare într-un context în care opoziţia la adresa lui Trump şi a majorităţii republicane se radicalizează. De curând, o actriţă de mâna a doua s-a fotografiat pe Internet cu o efigie însângerată în mâini care reprezenta capul preşedintelui Trump.

DBGQCOBVwAAJiad

Iar cu numai câteva zile înainte de atac avusese loc o reprezentaţie cu o piesă de teatru finanţată din bani publici, despre asasinarea lui Iulius Cezar, în care respectiva figură istorică este reprezentată ca Donald Trump.

De altfel, un editorialist de la Huffington Post a scandalizat printr-un anunţ postat pe Twitter, care spunea:

Pentru ca rezistenţa prin violenţă să funcţioneze, trebuie organizare. Actele individuale sunt de înţeles, dar contraproductive/ineficiente.

huff-post

Nu au întârziat mesajele de solidarizare efectivă şi împingere la extrem a mesajului:

19105695_316477755454994_5452570632475114383_n

Adică cei care nu sunt progresişti (nu agreează avortul şi căsătoria între persoane de acelaşi sex) sunt fascişti. Şi merită să moară.

Radicalizarea mesajelor stângii extreme nu este străină nici bătrânei Europe. În Germania, personalităţi politice indezirabile pentru stânga radicală sunt reprezentate cu fotografii şi nume real într-o piesă de teatru care incită la violenţă împotriva lor. Un discurs „artistic” cu consecinţe cât se poate de concrete: maşinile acestora au fost incendiate după premieră.

Citeşte şi Mitraliera, argumentul stângii democrate

Citeşte şi Noul discurs al urii se transformă în violenţă reală – ce păţesc conservatorii germani

 

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.