avort

Statul Missouri triplează perioada de așteptare înainte de avort

test sarcina

Missouri devine al treilea stat american care le obligă prin lege pe femei la o perioadă de grație de trei zile între consultul medical și efectuarea procedurii de avort, relatează Associated Press.

Criticii au spus că legea va duce la creșterea numărului de avorturi cu riscuri, deoarece depășirea unui anumit termen al sarcinii poate implica proceduri mai complicate.

În întregul stat nu există decât o singura clinică de avort, în orașul St. Louis, operată  de faimoasa rețea globală de avort Planned Parenthood, organizație americană sponsorizată guvernul federal SUA. Până acum, perioada de așteptare cerută prin lege înainte de avort era de 24 de ore.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pe lângă perioada de așteptare, legea îi mai obligă pe medici să le furnizeze femeilor informații scrise despre procedură în sine și să le ofere ocazia de a asculta inima fătului la ecograf.

Noua lege vine la câteva zile după ce legislatorii au adoptat și o măsură care le obligă pe adolescentele mai mici de 18 ani să-și anunțe ambii părinți că vor să facă avort, nu doar pe unul singur, ca înainte.

 

Te-ar mai putea interesa:

Ipocrizie uimitoare : Districtul american Columbia a instituit obligativitatea timpului de gândire de 24 de ore, nu pentru avorturi, ci pentru tatuaje

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button