Statul Missouri triplează perioada de aşteptare înainte de avort

test sarcina

Missouri devine al treilea stat american care le obligă prin lege pe femei la o perioadă de graţie de trei zile între consultul medical şi efectuarea procedurii de avort, relatează Associated Press.

Criticii au spus că legea va duce la creşterea numărului de avorturi cu riscuri, deoarece depăşirea unui anumit termen al sarcinii poate implica proceduri mai complicate.

În întregul stat nu există decât o singura clinică de avort, în oraşul St. Louis, operată  de faimoasa reţea globală de avort Planned Parenthood, organizaţie americană sponsorizată guvernul federal SUA. Până acum, perioada de aşteptare cerută prin lege înainte de avort era de 24 de ore.

Pe lângă perioada de aşteptare, legea îi mai obligă pe medici să le furnizeze femeilor informaţii scrise despre procedură în sine şi să le ofere ocazia de a asculta inima fătului la ecograf.

Noua lege vine la câteva zile după ce legislatorii au adoptat şi o măsură care le obligă pe adolescentele mai mici de 18 ani să-şi anunţe ambii părinţi că vor să facă avort, nu doar pe unul singur, ca înainte.

 

Te-ar mai putea interesa:

Ipocrizie uimitoare : Districtul american Columbia a instituit obligativitatea timpului de gândire de 24 de ore, nu pentru avorturi, ci pentru tatuaje

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.