avort

Și-a filmat propriul avort apoi l-a postat pe Youtube (VIDEO)

de Ben Johnson, 8 mai 2014, LifeSiteNews.com

Emily Letts, o fostă actriță de 25 de ani, ce lucrează în prezent ca doula assistant (n.red: persoană fără calificare medicală care acordă doar sprijin emoțional femeilor în timpul procedurii de avort; cuvântul de origine greacă doula semnifică la origine femeia care acordă sprijin emoțional înainte, în timpul sau după naștere) într-o clinică de avorturi din statul New Jersey, și-a filmat propriul avort, postând apoi videoclipul pe YouTube.

Ulterior, în cadrul unei emisiuni radio BBC, a dat un răspuns lung și alambicat, referindu-se la funcțiile corpului său și la meniul de la micul dejun, în încercarea de se apăra de criticile unei susținătoare pro-viață, care a acuzat-o de transformarea avortului la cerere într-un act trivial.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În emisiune, reporterul Chris Smith a lansat întrebările Annei Scanlan, șeful departamentului de educație și media al organizației caritabile britanice Life.

„Este vorba despre un videoclip promoțional al avortului conceput de un consilier în problemele avortului care încearcă să trivializeze procedura”, a spus Anne Scanlan.

„Avortul curmă viața unui copil nenăscut și de aceea nu trebuie să tratăm cu superficialitate acest subiect. Este o dovada de iresponsabilitate să faci un portret al avortului într-un mod atât de trivial.”

Letts și-a început răspunsul ciudat și dezlânat repetând noile idei promovate de Planned Parenthood potrivit cărora „fiecare femeie are propria ei experiență, o experiență unică a propriului corp. Cred ca și avortul este o problemă personală.”

Devenind din ce în ce mai volubilă, ea a continuat: „Tot așa, nimeni nu poate să-mi dicteze ce să simt în legătură cu avortul meu. Am simțit ce am simțit și nu m-a influențat nimic altceva decât educația proprie, felul în care îmi trăiesc viața și modul în care am mâncat o salată la micul dejun. E vorba doar de persoana mea”, a spus ea gesticulând și dând din cap.

A continuat: „Sunt o ființă umană. Respir, strănut, trag pârțuri și fac caca. Toate astea mă reprezintă. Și împărtășesc și altora povestea mea.”

Apoi a întrebat-o pe Scanlan: „Cine ești tu să-mi dictezi ce să simt în legătura cu o experiență atât de intimă? Cine ești tu să-mi spui că trivializez ceva? Nu, asta e viața mea și fac ce vreau cu ea. Am destul curaj, chiar tupeu, să spun că vreau să împărtășesc asta cu restul lumii.”

Letts a luat o pauză semnificativă după ce reporterul a spus că cineva care văzuse spotul remarcase că este „o persoană care vrea să atragă atenția asupra ei”. O altă femeie pe nume Lauren a spus că nu crede că înregistrarea e reală, ci că Letts este o actriță.

Letts s-a poticnit și s-a bâlbâit, apoi a declarat: „Nu știu ce să răspund legat de asta.”

Letts a asemuit comentariile cu cele ale cuiva care ar pune sub semnul întrebării povestea unei victime a unui viol. „Povestea mea este una cât se poate de adevărata și onestă”, a spus ea.

Letts a mai spus că a dat aceste interviuri pentru a ajuta și alte femei să aibă acces la o „poveste pozitivă despre avort” și nici într-un caz să se promoveze pe ea. „Nu sunt de acord cu ideea că atunci când o femei [sic] vrea să iasă în față și să vorbească despre corpul ei și să spună povești pozitive sau negative care au legătura cu uterul și sistemul ei reproductiv, se consideră că vrea să atragă atenția asupra ei. E un alt fel de a te reduce la tăcere.”

Letts numai tăcută nu a fost, făcându-și apariția în media internațională. În aceeași zi cu interviul BBC, a declarat pentru Philadelphia Magazine: „Mă simt super după avortul făcut.”

Cuvintele ei au înghețat inimile și au întristat oamenii aflați pe ambele baricade ale dezbaterii. Cei în favoarea avortului au declarat ca videoclipul este „înfricoșător”, iar activiștii pro-viață au remarcat că nu a arătat suferința mamelor și a copiilor lor nenăscuți.

„Zâmbetul triumfător al lui Letts după ce copilul a fost aspirat este un testament grotesc al unei societăți care a ajuns să vadă uciderea copiilor ca pe o dovadă de putere”, a spus Lila Rose, președintele Live Action.

Tot Lila Rose a mai declarat:

„Este normal să fim furioși și întristați de videoclipul cu propriul avort postat recent de Emily Letts pe YouTube. Suntem furioși pentru că știm că am fost martori la execuția legală a unui copil, chiar dacă în imagine apare doar fața zâmbitoare a lui Letts, dar nu și trupul micuț al copilului aspirat de puternicul aparat. Suntem furioși pentru că știm că Letts crede și răspândește minciuna potrivit căreia este o dovadă de putere să omori un copil. Și suntem întristați pentru că am pierdut o viață prețioasă și pentru că știm că societatea noastră nu-și poate găsi liniștea dacă ne omorâm copiii.

În memoria copilului lui Letts – al cărui zâmbet nu îl vom cunoaște niciodată – nu ne vom opri niciodată din luptă, pentru ca națiunea noastră să fie un loc sigur pentru fiecare copil.”

Traducere: Simina Bălășoiu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. N-a filmat deloc niciun avort, doar pe ea cum facea mutre. Parerea mea sincera este ca nu a fost un avort real, mai ales ca este actrita. Poate i-au facut testul PAP.
    Mai pretinde ca ar fi vazut si ecografia – ce, dintr-o data „Strigatul mut” nu mai este „socant”, este „similar cu nasterea”?
    Tipa e dementa, dar nu si psihopata… asta, daca nu ma insel cu privire la veridicitatea „avortului”.
    Mai bine ca a postat asa o enormitate, totusi, pentru ca va scarbi multe persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button