Marşul pentru Viaţă

Participare la cel mai înalt nivel al Bisericii Ortodoxe din America (OCA) la Marșul pentru viață Washington 2015


Orthodox Church in America, 23 ianuarie 2015

Mitropolitul Tihon, conducătorul Bisericii Ortodoxe din America (OCA) și-a dat binecuvântarea la a 33-a ediție anuală a Banchetului Trandafirilor, în cadrul Marelui Bal de la Hotelul Central Renaissance din Washington în seara de joi, 22 ianuarie 2015. Dineul marchează finalul Marșului pentru Viață ediția 2015. Tema evenimentului a fost „Fiecare viață este un dar”, cu un accent special asupra copiilor nenăscuți diagnosticați în stadiu intrauterin cu anomalii fetale.

Vorbitorul principal al serii a fost Carl A. Anderson, Cavaler suprem al Cavalerilor din Columbus. Încă de la primele ediții, Marșul pentru Viață a beneficiat de un sprijin important din partea grupului Cavalerilor, ai cărui membri au sprijinit prin voluntariat fiecare Marș încă din 1973.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Printre membrii Bisericii Ortodoxe din America (OCA)care au participat la dineu s-a aflat și Înaltpreasfințitul Episcop Michael de New York și New Jersey, Protopopul cancelar John Jillions, Protopopul secretar Eric G. Tosi, trezorierul Melanie Ringa, Protopopul Dr. Chad Hatfield, cancelar al seminarului Sf. Vladimir din Yonkers, New York, Protopopul Dr. Steven Voytovich, decan al Seminarului Sf. Tikhon din Canaanul de Sud, Pennsylvania, Protopopul John Kowalczyk, rector al Bisericii Arhanghelul Mihail din Jermyn, Pennsylvania, preotul Davd Cowan, rector al Bisericii Sf. Treime din Yonkers, New York, Protodiaconul Joseph Matusiak, precum numeroși alți invitați.

Redăm în continuare  discursul Mitropolitului Tihon:

Binecuvântarea dată de Mitropolitul Tihon celei de a 33-a ediții a Dineului Trandafirilor din Washington, DC

Joi, 22 Ianuarie 2015

Frați și surori,

Este obișnuit în tradiția Bisericii Ortodoxe Orientale să ne începem eforturile, indiferent că este vorba de un eveniment major, precum prezența importantă de astăzi la cea de a 42-a ediție a Marșului pentru Viață, sau numai de o mică adunare, cu următoarea rugăciune către Duhul Sfânt:

”Împărate Ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, care pretutindenea ești și pe toate le împlinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și te sălășluiește întru noi și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și ne mântuiește, Bunule, sufletele noastre. Amin”

În această seară, în care ne-am reunit pentru a cina împreună, ne rugăm Sfântului Duh să ne lumineze în această viață plină de deznădejde și suferințe, de greutăți și conflicte, de mânie și moarte, deoarece există încă speranță, există încă bucurie și există viață. Acestea nu pot fi regăsite în nimic din ceea ce este lumesc, ci doar în Mântuirea pe care Domnul nostru Iisus Hristos ne-a dat-o peste moarte și înșelăciune. După cum spunea un sfânt contemporan, „Victoria lui Hristos este singura pe care omenirea o poate împărtăși, de la primul-creat până la ultimul. Orice altă izbândă din această lume a despărțit și încă mai dezbină oamenii unii de alții. Când un împărat lumesc învinge un alt împărat din această lume, de fapt unul se bucură și unul suferă. Când un om îl învinge pe vecinul său, apare bucuria într-una din case și deznădejdea în cealaltă. Doar victoria lui Hristos este precum soarele care strălucește și luminează peste toți cei aflați sub puterea lui. Doar victoria lui Hristos umple sufletele tuturor oamenilor de bucurie fără limite. Este singura care nu rănește și nu face rău.”

Ne-am adunat astăzi aici pentru a sărbători a 42-a ediție a Marșului pentru Viață și pentru a primi această speranță, să luăm parte la această bucurie și să sărbătorim totodată această victorie.

O victorie pe care o împărtășim cu episcopi, preoți și păstori care au ales să desfășoare o muncă utilă și s-au oferit pe ei înșiși ca exemple de curăție, cumpătare, seriozitate, ospitalitate și învățători pentru cei pe care îi îndrumă, îndemnându-i să reziste în fața sfințeniei vieții și să fie conștienți că scopul acestei vieți este împărtășirea dragostei pure, din inimă, cu o conștiință curată și din credință sinceră.

Victoria a fost împărtășită și cu cei care au susținut-o și proclamat-o cel mai puternic și cel mai frumos astăzi: tineri bărbați și femei care se află alături de noi în număr atât de mare și care cred în Cuvânt, în îndrumări, în dragoste, în spirit, în credință și în curăție.

O victorie împărtășită de sufletele a milioane de vieți care au fost pierdute în tragedia avortului. Le păstrăm vie amintirea în sufletele și în rugăciunile noastre și nu ne lăsăm învinși de această tragedie, dar suntem încurajați în schimb de promisiunea reînvierii și a vieții veșnice.

Sfântă Treime, Dumnezeul nostru, Tată, Fiule și Duhule Sfinte, miluiește-ne pe noi, binecuvântează masa noastră și pe cei din jurul nostru și ne mântuiește, Bunule, sufletele noastre, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Traducere : Ecaterina E.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button