avort

Părinții se luptă să-și salveze copilul nenăscut cu două fețe, deși medicii sugerează avortul

twins11

de Steven Ertelt, 10 februarie 2014

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Un cuplu australian se luptă să-și salveze copilul nenăscut, care are două fețe și două creiere, după ce medicii le-au spus să ia în considerare avortul.

O ecografie de rutină a găsit probleme la copilul lui Renee Young și Simon Howie din Sydney. S-a constatat că nu era vorba de gemeni, cum se crezuse la început, ci de un singur bebeluș, care suferă de o afecțiune foarte rară, diprosopus, care constă dintr-o duplicare craniofacială.

În această afecțiune, toată fața, sau numai părți ale acesteia se dezvoltă în dublură. Doar 35 de astfel de cazuri au fost înregistrate de-a lungul istoriei și niciunul din respectivii copii nu mai e în viață.

Părinții au respins ideea de a avorta, spunând că, deși fetița lor ar putea muri la scurt timp după naștere, fiecare zi din viața sa este o binecuvântare pentru ei.

Ecografiile tridimensionale arată că bebelușul are două picioare, două brațe și un torso cu toate organele vitale, iar inima este puternică.

Dar, de la gât în sus, copilul are două fețe dezvoltate pe un singur craniu, două copii la indigo cu câte doi ochi, nas și gură, precum și două creiere conectate la același trunchi cerebral.

Mama, care suferă de artrită reumatoidă, depășise stadiul de 15 săptămâni de sarcină când a aflat. Era prea târziu pentru avort. În plus, părinții nici nu voiau avort, din principiu.

„La fel ca în cazul copiilor cu autism sau sindrom Down,… nu cred în curmarea vieții bebelușului dacă acesta este sănătos și se dezvoltă normal”, a spus tatăl, adăugând că soția sa, Renee, este de aceeași părere.

Dar, declară Howie, medicii nu au fost de acord cu acești părinți care mai au șapte copii acasă, îndemnându-i insistent să avorteze, deoarece copilul „ar fi privit de ceilalți ca un monstru”.

„Dar noi avem o familie mare și nu petrecem prea mult timp în societate. Ieșim doar pentru a duce copiii la școală. Avem o bază familială puternică… asta reprezintă un sprijin enorm”, a explicat Simon Howie.

„Și două zile dacă trăiește copilul, mă bucur de două zile alături de el… La fel și frații lui”, a adăugat Renee Young, mama care în februarie 2014 împlinește 19 săptămâni de sarcină.

Sursă: LifeNews

Traducere: Ștefana Totorcea


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button