viaţa de familie

O societate fără copii: catastrofa demografică care ne așteaptă

démographie-MPI-300x262

de Pierre-Alain Depauw, 10 decembrie 2013

O lungă perioadă de timp a fost prezisă o suprapopulare la nivel mondial care justifica toate teoriile absurde ale lui Thomas Malthus. Însă în Europa, în America de Nord, în Japonia și chiar în majoritatea țărilor din Orient, rata fertilității nu încetează să scadă într-un mod din ce în ce mai alarmant.

În 1979, rata medie a fertilității mondiale era de 6 copii pe familie. Potrivit ONU, aflat în fruntea campaniilor de „reglementare a populației globale, această rată mondială s-a redus în prezent la 2,36 copii la fiecare femeie. Europa și America de Nord au o rată de fertilitate sub 2,1 copii pe familie, acesta fiind indicele care constituie rata necesară de menținere a populației la același nivel.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Constatarea este impresionantă: „Astăzi, doar 3% din populația pământului trăiește într-o țară unde fertilitatea nu scade”, explică Jonathan V. Last, jurnalist la Wall Street Journal și autorul cărții: La ce să ne așteptăm când nimeni nu mai așteaptă un copil: catastrofa demografică americană care ne paște.

Pentru ONU și alte organizații mondiale, soluția este simplă: mai multă contracepție și avorturi și creșterea imigrației pentru a compensa lipsa – un sistem halucinant și suicidar.

Mai mult decât atât, se observă că în urma imigrării, soluție salutată de demografii americani, mai mult îngrijorați de cifre decât de identitate, femeile venite începeau să-și reducă la rândul lor fertilitatea, mimând obișnuințele localnicilor.

Colapsul demografic se manifestă foarte mult în Japonia. Astfel, în 2006, ultimii 8 locuitori ai Ogamei și-au vândut satul la o întreprindere pentru ca aceasta să-l transforme într-un loc pentru colectarea gunoiului. În Țara Soarelui Răsare se vorbește tot mai mult de «parasaito shinguru» – celibatarii paraziți, adică femeile active care deja au absolvit universități și care trăiesc încă cu părinții, pentru a putea cheltui mai mulți bani pe haine și accesorii de modă. Pentru a compensa într-un fel lipsa copiilor, ultima modă în rândul japonezilor este de a îmbrăca câinii ca pe bebeluși și de a-i plimba în cărucior. Trebuie evidențiată și piața de copii-roboți a căror trăsături și atitudini sunt îngrijorătoare.

Oriunde în lume, femeile aleg să facă mai puțini copii. Această politică a copilului unic, pe care statul Chinez a impus-o cetățenilor săi, este aplicată voluntar de către popoarele Europei și Americii de Nord…

Margaret Sanger, pionieră a planificării familiale, care blestema fertilitatea fără sens a claselor populare, ar putea celebra absurda victorie: pe aproape toate continentele și în toate mediile sociale, femeia modernă refuză să mai dea viață, conducând societatea la declin.

 

Sursă: Medias Press

Traducere: Ecaterina Gore


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button