homosexualitatetransexualitate

Judecător federal susține inițiativa statului New Jersey de a interzice terapia reparativă pentru minori

therapy_teen-240x279

de Kirsten Andersen, Trenton, Statele Unite, 13 noiembrie 2013

Un judecător federal a decis că legea statului New Jersey, ce restricționează terapeuții în încercarea lor de a elimina pornirile homosexuale la copii, nu încalcă libertatea religioasă sau de exprimare a acestora.

Doi terapeuți din New Jersey, împreună cu Asociația Națională pentru Cercetare și Terapia Homosexualității și Asociația Americană a Consilierilor Creștini au dat în judecată tribunalul pentru a bloca punerea în aplicare a legii, argumentând că aceasta încalcă drepturile libertății de exprimare a terapeuților prin interdicția de a oferi terapie reparativă pacienților minori prin care să îi ajute să-și depășească atracția nedorită față de persoanele de același sex.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Însă judecătoarea Freda L. Wolfson a respins cazul terapeuților, susținând că interdicția „nu vizează exprimarea orală, iar ‘consilierea’ nu are dreptul la o protecție constituțională specială doar pentru că se realizează în primul rând prin intermediul terapiei orale.

Judecătoarea Wolfson a menționat că interdicția reglementează comportamentul, și nu exprimarea, întrucât terapeuților le este permis să-și expună în mod public sau privat opiniile despre terapia reparativă, atâta timp cât nu o practică pe minori.

Dar Arthur Goldberg, purtător de cuvant pentru  JONAH (Evreii oferă noi alternative pentru vindecare), un grup evreu de terapie reparativă, nu este de acord cu decizia judecătoarei Wolfson. Într-un interviu acordat LifeSiteNews, Goldberg a afirmat că el crede că interdicția nu încalcă doar drepturile constituționale ale terapeuților, ci și pe cele ale pacienților lor.

Dacă un minor are o atracție nedorită față de persoane de același sex și dorește ajutor, singurul ajutor pe care îl poate primi (conform legii) este acela de a merge la un promotor al homosexualității”, a declarat Goldberg pentru LifeSiteNews. Aceasta situație nu are niciun sens. Minorul ar trebui să aibă posibilitatea de a alege.”

Mat Staver, avocat al Liberty Counsel, care a reprezentat reclamanții în acest caz, a declarat că grupul său intenționează să facă apel la decizia judecătoarei.

Staver a intentat, de asemenea, un proces în numele unui adolescent cu atracție nedorită față de persoane de același sex, care dorește anularea interzicerii terapiei, astfel încât să-și poată continua tratamentul.

Înainte ca statele să înceapă adoptarea legislației privind interzicerea terapiei de schimbare, tratamentul se baza pe rezultatul dorit de minor”, a spus Staver. Clientul nostru și familia acestuia au fost pe cale să obțină rezultatul dorit până în momentul în care guvernatorul Christie a aprobat legea care interzice continuarea tratamentului.”

Guvernatorul Christie nu are niciun drept să intervină în terapia acestui tânăr și să-l sfătuiască cu privire la tipul de consiliere pe care să-l primească”, a adăugat Staver. Aceasta este o implicare guvernamentală inadmisibilă în ceea ce privește alegerea asistenței medicale personale și a consilierii. Motivată de ideologie și nu de știință, această lege de modificare a terapiei va afecta grav copii și părinții acestora.”

 

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Bianca Silvestru


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button