avort

Gendercid – genocidul mut: avortul selectiv pe criterii de sex a ucis 200 de milioane de fetițe nenăscute

girl

Europa Occidentală sărbătorește în mod tradițional pe 9 mai Ziua Mamei. Cu această ocazie, organizația internațională Women’s Rights Without Frontiers trage un semnal de alarmă cu privire la două abuzuri grave legate de naștere și maternitate pe care le suferă femeile lumii la ora actuală.

Women’s Rights Without Frontiers a comunicat că în China femeile sunt presate pentru a avorta sau a abandona fetițele după naștere, mai ales dacă în familie mai există încă o fetiță.

Cu ocazia rezoluției referitoare la discriminarea prenatală (PRENDA, the Pre-Natal Non-Discrimination Act), organizația Women’s Rights Without Frontiers a înaintat Congresului SUA un document în care se arată:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Un expert ONU a estimat că 200 de milioane de femei nu au apucat să vadă lumina zilei din cauza gendercidului, care este avortul pe criterii de sex.  Cifra victimelor este mai mare decât cea a tuturor războaielor din secolul XX la un loc.

Avortul pe criterii de sex este violența supremă împotriva femeii. Avortarea unui copil pe motive că este de sex feminin este discriminarea supremă. Arată că femeia este lipsită de valoare și nu merită să se nască. Puem afirma cu credibilitate că protejăm drepturile femeilor dacă nu ne împotrivim avortului fetițelor pe criterii de sex?

În 2012, o fotografie șocantă a făcut înconjurul lumii prin Internet. O mamă care nu și-a putut permite să plătească taxa de privilegiu, Feng Jianmei (foto jos), a fost depistată de autoritățile chineze și forțată să avorteze la șapte luni de gestație – vârstă la care copilul ar trăi, dacă s-ar naște și ar beneficia pentru scurt timp de sprijin medical specializat.

Feng Jianmei

Viața le este periclitată multora dintre aceste femei, deoarece sunt supuse avortului forțat la vârste gestaționale avansate, când operația comportă mai multe riscuri.

Chiar dacă de curând China și-a „relaxat” politica referitoare la „copilul unic”, în continuare familiile și corpul femeilor sunt supuse unor agresiuni de neconceput, orchestrate ca politică de stat.

În China se fac 13 milioane de avorturi annual, cu o medie de 35.000 pe zi. Se estimează că majoritatea sunt forțate. In anul 2000, peste jumătate din acestea au fost avorturi pe criteriu de sex al copilului – au fost avortate fetițe.

În China, spre deosebire de restul lumii, și incidența sinuciderii este mai mare la femei. În 2009, Centrul de la Beijing pentru Studierea și Prevenirea Suicidului a raportat că, în China, incidența sinuciderii la femei este de trei ori mai mare decât la bărbați, iar un raport al Departamentului de Stat American arată că este principala cauză de mortalitate în zonele rurale ale țării.

Women’s Rights Without Frontiers mai atrage atenția că acealași prejudiciu împotriva fetelor nenăscute se înregistrează, din păcate, și în cultura indiană. Practica este răspândită nu numai în India, unde sunt probleme materiale, sau în rândul claselor sociale inferioare, ci și în diaspora indiană cu studii superioare. Un studiu din SUA realizat de dr. Sunita Puri de la Universitatea California din San Francisco a descoperit că 89% din femeile imigrației indiene din California, New Jersey și New York care au conceput fetițe în timpul studiilor au avortat. În schimb, niciuna din cele care au conceput băieți în aceleași condiții nu a renunțat la sarcină. Respondentele au reclamat „presiuni semnificative” din partea soților și a soacrelor pentru aceste avorturi pe criterii de sex.

Surse documentare, statistici:

Cazuri concrete relatate la All Girls Allowed

Statistici la

http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/44168/1/9789241563857_eng.pdf
http://www.theepochtimes.com/n3/1521296-one-child-policy-abortions-in-china-most-are-forced/
http://www.lifenews.com/2009/02/18/int-1091/
http://www.state.gov/j/drl/rls/hrrpt/2010/eap/154382.htm
http://www.theworldofchinese.com/2013/03/the-last-resort-chinas-growing-suicide-problem/
http://www.china.org.cn/china/2011-07/11/content_22967992.htm

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button