opinii

Gabriel Popa: „Eu te-am făcut, eu te omor!” – comentariu despre Michelle Williams la Globurile de Aur 2020

de Gabriel Popa, Facebook

Tot la Globurile de Aur, actrița Michelle Williams s-a hotărât să folosească speechul de mulțumire pentru un discurs pro-avort. „Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că trăiesc într-o societate în care există libertatea de a alege (avortul), deoarece femeilor și fetelor li se pot întâmpla lucruri care nu sunt alegerea noastră”.

Ca fapt divers, situațiile în care femeilor li se întâmplă lucruri „care nu sunt alegerea lor” și care conduc la avort sunt extrem de rare. Aceste situații, care privesc violul, pot fi tratate ca o excepție. Ele nu au nici o legătură cu avortul „la cerere” până în ultima zi și oră de sarcină, despre care vorbește în prezent establishmentu’ progresist. Establishment pe care îl reprezintă Michelle Williams și mare parte a starletelor și starletuțelor de la Hollywood. Tot ca fapt divers, sunt statistici care arată că multe dintre femeile care cad victimă unui viol aleg să NU facă avort. Dar pe ele nu le întreabă nimeni, alde Michelle Williams doar vorbesc (prostii) în numele lor.

Michelle Williams este însărcinată acum și a sugerat, în discursul ei, că a avortat cel puțin un copil, în trecut. Deci pe un copil îl avortează, pe altul îl naște. Care este diferența față de „eu te-am făcut, eu te omor”? Pus acum în aplicare la modul cel mai propriu? Pentru că, practic, asta ne-a spus Michelle Williams pe scenă. Când vine vorba despre copiii ei, se poartă după principiul „eu te-am făcut, eu te omor”.

Aceeași Michelle Williams îi mulțumește lui Dumnezeu pentru că există „libertatea de a alege” în SUA, adică libertatea de a face avort. Mă întreb și care este diferența între întemeierea (pseudo-)religioasă a unui bărbat abuziv care își omoară în bătaie prietena sau soția și ceea ce zice ea? Și bărbatul abuziv poate să îi mulțumească pe aceeași logică lui Dumnezeu pentru că există „libertatea de a alege” să își omoare în bătăi soția.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mai bine Michelle Williams ar fi urmat sfaturile lui Ricky Gervais, gazda Globurilor de Aur, și nu ar fi vorbit deloc despre chestiuni de politică. Pentru că, vorba lui Gervais, „Nu ești în poziția să dai lecții oamenilor despre nimic. Nu știi nimic despre lumea reală. Cei mai mulți dintre voi au petrecut mai puțin timp în școală decât Greta Thunberg”.

Citește mai multe opinii de Gabriel Popa


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button