familie

VIDEO. Lect. dr. Răzvan Horațiu Radu și pr. Ionuț Corduneanu: CJUE nu obligă România să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex

La emisiunea Biserica Azi din 6 iunie 2018 au fost invitați Lect. dr. Răzvan Horațiu Radu, agentul guvernamental român la CJUE în cazul Coman-Hamilton și pr. Ionuț Corduneanu, Vicar Patriarhal.

Cei doi, care sunt specializați în drept, au discutat cu gazda emisiunii, Remus Rădulescu, despre cuplul de homosexuali care au cerut la CCR recunoașterea căsătoriei lor încheiate într-un alt stat european.

Scurt extras din cele spuse de pr. Ionuț Corduneanu:

În momentul în care dreptul s-a rupt de morală, dreptul practic s-a rupt de valori. În momentul de față nu mai putem vorbi de valori la baza dreptului…,  ci de individ și subiectivitatea lui. (…) [„a discrimina”] este un cuvânt gol… dacă un bărbat și o femeie au drept, de ce un bărbat și un bărbat care vor același drept sunt discriminați? Pentru că nu sunt situații identice… Bărbatul de 20 de ani nu are dreptul la pensie, spre deosebire de cel de 70 de ani. Este el discriminat? Nu sunt lucruri identice. Discriminarea este un concept volatil pe care-l umple cine are gura mai mare pe plan public și mai multă putere de a-și impune discursul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

VIDEO

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button