valorile familiei

Pro Vita Iași a organizat o zi dedicată mamelor cu mulți copii

de Redacția Stiripentruviata.ro

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat duminică, 25 octombrie 2020, la Iași, a patra ediție a evenimentului „Cu dragoste pentru mame”, dedicat mamelor cu mulți copii din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Întâlnirea a reunit 10 mame care au născut peste 7 copii, înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sf. Stelian, și alte 10 mame voluntare din orașul Iași care și-au ausmat rolul de gazdă. Programul a fost organizat astfel încât mamele să fie personajele centrale ale zilei, ca semn de mulțumire pentru efortul lor de a naște și crește mulți copii pentru cosietate și Biserică.

„Organizăm acest proiect cu gândul la aceste mame eroine, care sunt un model de asumare și de jertfelnicie prin faptul că au născut mulți copii. Știm să este greu să stea zilnic acasă și să se dedice în totalitate familiei, de aceea le invităm periodic la Iași, să petreacă o zi doar pentru ele”, a declarat Sorina Topliceanu, referent Departament Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Alături de ele au participat alte mame din oraș.

„A fost un schimb de experiență și de conștientizare că fiecare copil este un dar și o binecuvântare de la Dumnezeu și că fiecare mame este extrem de importantă pentru familie, țară, neam, Biserică”, a mai precizat Sorina Topliceanu.

Ziua a început cu participarea la liturghie, la finalul căreia a avut loc un moment de prezentare și recunoaștere a mamelor cu mulți copii. Au urmat prânzul, un moment de socializare, vizită în oraș și un moment final de rugăciune la moaștele Sfintei Parascheva.

Partenerii acțiunii:

  • Parohia Sfântul Haralambie din Iași
  • Asociația Familia Tradițională


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button