familie

Povestea părintelui Tănase de la Valea Plopului, tată pentru 400 de copii, subiectul emisiunii „Sinteza zilei” a prezentatorului Mihai Gâdea

Acolo, la Valea Polopului, de mai bine de 20 de ani, părintele Nicolae Tănase a pus bazele unei comunități de ajutorare a copiilor abandonați prin spitale, copii fără părinți, copii ai străzii, copii lăsați aici de mame imediat după naștere și a tinerilor alungați din căminele de copii. O comunitate transformată într-o mare familie, un așezământ al iubirii creștine.

Pe cei care ajung acolo, părintele îi duce prin camerele copiilor cu gândul și speranța unui ajutor pentru aceștia, pentru că orice ajutor este o susținere ca să meargă mai departe.

Așa s-a întâmplat și cu prezentatorul emisiunii „Sinteza zilei”, Mihai Gâdea.

Acesta a fost în vizită la așezământul unei noi Românii, lipsită de egoism a părintelui Tănase, unde a descoperit lucrurile minunate pe care părintele le face din dragoste pentru oameni și pentru copii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Am mers într-un loc foarte frumos acolo unde un părinte hrănește în fiecare zi peste 400 de guri. Are 43 de case pe care le-a construit sau pe care le-a luat din Bucovina și cei mai mulți dintre ei sunt copii, dar mai sunt și mamele lor, dar și niște vârstnici. Nu ați văzut așa ceva! Era un loc gol, între dealuri, și a făcut o minunăție. E unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am trăit, sub aspectul întâlnirii unor oameni”, a spus Mihai Gâdea.

Imagini pentru Sinteza zilei. Părintele Tănase, tată pentru sute de orfani
Sursă: Sinteza Zilei cu Mihai Gadea/Youtube


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button