avortsindrom Down

Cristina Bălan: „E trist dacă dragostea ta e condiționată de «perfecțiune»”

Câștigătoarea celui de al cincilea sezon al concursului televizat Vocea României, Cristina Bălan, a făcut de curând senzație după ce, pe 21 martie, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Sindrom Down, ea și soțul ei au ales să se destăinuie la emisiunea lui Măruță, povestind că sunt părinții unor gemeni cu Sindrom Down și că s-au confruntat cu discriminare și lipsă de înțelegere din partea societății.

Citește și Noua Voce a României, mama unor gemeni cu Sindrom Down

În preajma emisiunii, artista făcut multe remarci amare cu privire la nedreptatea care li se face copiilor nenăscuți prin diagnosticarea lor in utero și presiunile făcute asupra mamelor să îi avorteze de parcă ar fi niște „rebuturi”.

Ea a mai scris pe profilul personal de Facebook:

…cum reușește cineva să fie atât de cinic încât să vadă avortul terapeutic/medicinal ca pe o soluție pentru un copil „imperfect”?! (…).
De unde putem ști ce destin măreț poate avea o persoană cu dizabilitate și câte suflete poate inspira prin exemplul personal?
Cum poți judeca totul numai după niște standarde implementate în conștiința noastră ca niște microcipuri?
Și, repet, cum poți ști că pruncul tău, născut tipic și sănătos, nu va avea o dizabilitate dobândită pe parcurs? Autism, accident, diabet, epilepsie… Ce ai face cu „defectul”?
Atunci l-ai ucide? Și dacă te arăți revoltat de această idee, spune-mi, te rog, diferența între a ucide un bebelus de 24s și unul de 52s (sau pune tu o cifră).
E cam trist dacă dragostea ta față de o ființă e condiționată de „perfecțiune”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button