AFR

Buletinul informativ al Alianței Familiilor din România – 23 Septembrie 2014

O asociație pentru familii adevărate și puternice Nr. 301, 23 Sept 2014
Noutăți

Angola, Louisiana: Recomandăm un articol extraordinar pe o temă excepțională. Angola este un mic orășel din statul american Louisiana. Mic, dar are cea mai mare închisoare din stat și una din cele mai mari închisori din America. În anii 90 era una din cele mai violente penitenciare americane. Astăzi e una din cele mai pașnice. Metoda are de a face cu credința și valorile creștine. În acord cu șeful penitenciarilor din stat, Seminarul Baptist din New Orleans a lansat un program de studii biblice în închisoarea din Angola. A devenit atât de popular, încât în program sunt înrolați atât de mulți întemnițați, încât violența în închisoare a scăzut uimitor: (detalii)  Și New York Times a publicat un articol despre acest interesant fenomen: (detalii)

Avortul cauzează cancer: Frecvent apar studii care identifică avortul ca o potențială cauză a cancerului la femei. Un studiu făcut pe femeile din India tocmai publicat denotă același lucru. Nici cancerul nici avortul nu discriminează pe bază de rasă ori cultură: (detalii)

Crezi în învierea morților? Ca și creștini probabil ne gândim că toți creștinii cred în învierea morților. Nu tocmai. Un sondaj de opinie făcut în rândurile mai multor culte creștine, cât și la musulmani și hinduși, denotă niște rezultate surprinzătoare. Cam 5% dintre atei cred în învierea morților, iar procentul cel mai ridicat este la mormoni, peste 95%. La evanghelici e de 85%. La musulmani e de mai puțin de 40%, la budiști de 20%, etc.: (detalii) 

ONU și familia: Pe 16 septembrie Adunarea Generală a ONU își reîncepe activitățile. Articolul alăturat descrie miza pentru valori și familie în noul an ONU 2014-2015: (detalii)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Egalitate de șanse: Cine are șanse mai mari la locul de muncă, un bărbat necăsătorit cu un copil, ori o femeie necăsătorită cu un copil? Aflați în articolul alăturat (New York Times):  (detalii)

Revoluția sexuală și Biserica Catolică: Articolul alăturat comentează despre posibilitatea, reală, afirmă autorul, ca revoluția sexuală să divizeze chiar și Biserica Catolică:  (detalii)

Biblia și transgenderismul: Albert Mohler, influentul intelectual american, publică des privind sexualitatea din perspectiva biblică. Recent a postat un comentariu privind transsexualitatea. Poziția lui e biblică, și afirmată în mod interesant: cuvântul “transgender” ori “transsexual” nu se află în concordanță biblică: (detalii)

Literatură despre tați buni și tați răi: Articolul alăturat face un studiu interesant. Examinează unele romane clasice privind tipul de tați, buni ori răi, portretizați în ele. Printre altele pune în contrast figura de tată rău din Dostoievski, Frații Karamazov, cu figura de tată bun din românul americanului George Eliot Silas Marner: (detalii)

Viitorul nanotehnologic al umanității: Institutul american Brookings Institution a făcut recent un studiu privind viitorul nanotehnologic al umanității. El prezice că în viitorul nu prea îndepărtat tot mai mulți dintre noi ne vom transforma în ființe parțiale umane și parțial robotice. Comentariul alăturat discută studiul:  (detalii)

Sondaj – de ce abandonează unii biserica: Un alt studiu făcut tot de o universitate americană discutat de ce mulți abandonează biserica. Motivul principal ar fi filiațiile politice ale celor care pleacă, ei identificându-se mai mult cu politica seculară de stânga: (detalii)

Sfaturi conjugale privind sexualitatea: Divorțul la unii creștini se datorează uneori înțelegerii greșite pe care soții o au privind rolul și importanța sexualității în viața de cuplu. Autoarea articolului alăturat dă sfaturi pragmatice privind sănătatea sexuală în viața unui cuplu creștin: (detalii)

Homosexual “creștin” dă în judecată Biserica Anglicană: Biserica Anglicană a refuzat să-l promoveze într-o funcție mai influentă pe un homosexual anglican pentru că trăiește cu un bărbat. Homosexualul a dat Biserica Anglicană în judecată: (detalii)

Secularismul neutru? Statul secular pretinde a fi neutru față de biserica. Nu tocmai și nici nu poate fi, afirmă comentariul alăturat: (detalii)

Transgenderismul și noul an școlar: Revoluția transgenderista afectează în mod radical viața din campusurile universitare americane. Citiți cum: (detalii)

Lumea influențează Biserica – studiu: Un studiu recent făcut de Duke University din Statele Unite reflectă un lucru îngrijorător: valorile seculare influențează mai mult valorile creștinilor decât biserica. Biserica devine tot mai mult influențată de valorile seculare în loc să fie tocmai invers. Textul studiului îl aflați aici: (detalii)

Cardinalul George din Chicago: Recomandăm un comentariu despre Cardinalul George din Chicago, un om cu verticalitate care refuză sincretismul valoric cu lumea:  (detalii)

Creștini intoleranți, ce e nou? Recomandăm un blog care prezintă perspectivă istorică privind “intoleranța” creștinilor. Încă din fazele lui incipiente, împărații romani (Nero, Domitian, etc) au persecutat creștinii pentru “intoleranța” lor: (detalii)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button