familievalorile familiei

VIDEO. PS Macarie și enoriașii din Stavanger, Norvegia i-au cântat „La mulți ani!” Mariei Smicală, de ziua ei

de Redacția Stiripentruviata.ro

Abia stăpânindu-și emoția, PS Macarie a vorbit din nou despre calvarul prin care trec copiii Smicală și mama lor. Aflat la Stavanger, în Norvegia, ierarhul i-a cântat „La mulți ani!” Mariei Smicală, care sâmbătă a împlinit 13 ani. Fetița a fost găsită de autorități după ce fugise din centrul de copii și a fost dusă într-o locație necunoscută. Ea și fratele ei sunt ținuți de aproape cinci ani în centrele de copii din Finlanda, deși se aflau în custodia unei mame iubitoare și capabilă să îi crească, dr. Camelia Smicală, originară din Piatra Neamț. Iată ce a spus PS Macarie înainte să dea tonul pentru cântare:

„Preaiubiții mei, așa cum știți, din rugăciunile pe care le-am înălțat la Dumnezeiasca Liturghie, fetița medicului român Camelia-Mihaela Smicală din Finlanda, Maria Alexandra, își aniversează azi ziua de naștere. Mulțumim Preamilostivului Dumnezeu că am putut fi în comuniune euharistică și am reușit să o pomenim astăzi la Dumnezeiasca Liturghie.

Se cuvine acum, la final de slujbă, să îi cântăm cu bucurie și nădejde și tradiționalul „La mulți ani!”. Iar această cântare sigur se transmite în mod deosebit și copilașilor pe care i-am botezat astăzi, pe care i-am îmbrăcat în Hristos prin taina Sfântului Botez și pe care o să-i creștem minunat și firesc, pe de o parte în familia mică, iar pe de alta în familia mare a Bisericii.

Iată, s-au adăugat astăzi doi noi membri în familia mare a Bisericii și este un prilej de bucurie, de a-I mulțumi lui Dumnezeu.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Însă se cuvine mai întâi să-i cântăm un călduros „La mulți ani!” acestei fetițe care astăzi împlinește 13 ani și încă este despărțită de mama ei.

Cu inimile pline de credință și de nădejde, îi arătăm că nu am uitat-o, o pomenim și pe ea în continuare în rugăciunile noastre. Îl pomenim și pe frățiorul ei, Iohnan-Mihail, o pomenim și pe mama lor, Mihaela-Camelia, care este atât de încercată și îndurerată și în această zi când, iată, este departe de copila ei.

În aceste zile aniversare este bine ca părinții să fie împreună cu copilașii, însă se pare că această greu-încercată mamă și în această zi aniversară va fi departe de fetița ei.

Așadar, cu multă nădejde, arătându-i că-i suntem alături, să-i cântăm laolaltă tradiționalul cântec aniversar!”

VIDEO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button