VIDEO. Un pompier de culoare a fost concediat pentru că a scris în timpul liber o carte în care spunea că în ochii Dumnezeului biblic nu există alt tip de căsătorie decât cea dintre un bărbat şi o femeie

LifeSiteNews.com, 20 noiembrie 2017 – Kelvin Cochran, fostul şef al Serviciului de Pompieri din oraşul Atlanta, în statul american Georgia, îl cheamă în judecată pe primar, deoarece acesta l-a concediat după ce pompierul șef a publicat pe cont propriu o carte despre căsătorie în care spunea că singurul tip de căsătorie în ochii lui Dumnezeu este cea dintre un bărbat şi o femeie.

Pompierul va susţine la proces că a fost discriminat pe motive religioase şi va cere să fie repus în funcţie, precum şi plata din urmă pentru toată perioada. Avocatul Kevin Theriot de la organizaţia Alliance Defending Freedom (ADF) va argumenta că pompierului i-a fost lezat dreptul la liberă exprimare şi că s-a încălcat procedura care trebuia urmată în caz de concediere.

Kelvin Cochran şi-a început cariera ca primul pompier de culoare din Shreveport, în statul american Louisiana, calitate în care a ajutat la operaţiunile de salvare din timpul Uraganului Katrina. Ulterior, în 2010, a fost numit chiar de fostul preşedinte Barack Obama Șef al Diviziei Federale de Pompieri la FEMA, Inspectoratul de Urgenţe al SUA.

Atunci, Kasim Reed primarul Atlantei, acelaşi care avea să îl concedieze ulterior, a zburat personal la Washington pentru a-l convinge să renunţe la înalta funcţie şi să se întoarcă la Atlanta ca şef al pompierilor locali. Cochran s-a lăsat convins şi s-a întors la Atlanta, unde în 2012 a şi primit distincţia de Pompierul Anului.

Pompierul este diacon la Biserica Baptistă Elizabeth. În cartea publicată pe cont propriu „Who Told You You Were Naked?” explică învăţătura biblică despre sexualitate. În ea, el califică actele sexuale „cu parteneri multipli de sex opus, de acelaşi sex sau în afara căsătoriei” drept „maniere josnice, vulgare şi inadecvate de pângărire a templului trupului şi de dezonorare a lui Dumnezeu”. Înainte de publicare, autorul a cerut opinia expertului de etică din primărie, iar acesta i-a confirmat că ceea ce a întreprins pe cont propriu în afara slujbei sale nu poate afecta imaginea primăriei.

Totuşi, când un exemplar al cărţii a căzut în mâinile unui consilier local pro-homosexualitate, acesta a făcut tot posibilul să obţină concedierea autorului: „Când eşti angajatul unei instituţii bugetare, iar gândurile, credinţele şi opiniile tale sunt diferite de cele ale instituţiei la care lucrezi, trebuie să le laşi la poarta instituţiei” a declarat consilierul.

Primarul a cedat presiunii şi l-a suspendat în 2014, apoi l-a concediat pe pompier în 2015, în ciuda faptului că o investigaţie internă îl exonerase de orice vină în ianuarie 2015, constatând că nu discriminase pe nimeni, ci doar îşi exprimase opinii în afara serviciului.

Într-un clip video despre caz realizat de ADF, organizaţia care apără cazul lui, fostul pompier spune:

Când mi-am început serviciul ca primul pompier de culoare din oraş, patul pentru „pompierul de culoare” era însemnat. La fel şi vesela, pentru că nimeni altcineva nu voia să mănânce din aceeaşi farfurie ca „pompierul de culoare”. Acestea m-a convins ca, dacă voi ajunge vreodată într-o poziţie de conducere, să nu permit nimănui să mai aibă experienţa de minoritar pe care am avut-o eu.

El a mai declarat pentru Fox News:

Apărătorii LGBT trebuie să aibă dreptul de a-şi exprima convingerile despre sexualitate şi merită să fie respectaţi indiferent de poziţia lor, fără ură sau discriminare. Dar şi creştinii au dreptul să-şi exprime credinţa şi să fie respectaţi indiferent de poziţia lor, fără ură sau discriminare (…) Este un semnal de alarmă că libertatea de expresie şi libertatea religioasă atârnă de un fir de păr care se va rupe dacă nu ne luptăm să păstrăm preţioasele garanţii în privinţa acestora.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.