adopţie

Steve Jobs: „M-am bucurat că nu am sfârșit într-un avort.”

stevejobs

În urma morții lui Steve Jobs, din 5 octombrie anul trecut, nu puțini sunt cei care s-au întrebat cum ar fi arătat lumea acum, care ar fi fost progresele tehnologice în această societate, dacă mama vizionarului fondator al companiei Apple, inventatorul iPod-ului, iTunes-ului, iPhone-ului și iPad-ului ar fi decis să facă un avort în loc de a-și da fiul spre adopție.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Într-un fel, societatea este datoare față de Joanne Simpson, acea studentă curajoasă care, în 1955, în urma unei sarcini nedorite, deși ar fi voit să rămână cu copilul, s-a văzut obligată de către circumstanțe să-l dea în adopție.

Steve Jobs a vrut la începutul anilor ’80 să o găsească și să-i mulțumească personal mamei sale biologice pentru decizia de a păstra sarcina, în ciuda tuturor dificultăților, după cum povestește în noua biografie oficială despre Steve, biograful Walter Isaacson.

Jobs i-a explicat lui Isaacson motivul pentru care era atât de decis să o găsească pe mama sa biologică: „Voiam să o cunosc, în special pentru a ști dacă era bine și să-i mulțumesc pentru că nu am sfârșit într-un avort.”

„Ea avea 23 de ani și a trecut prin multe dificultăți pentru a putea naște”, explică Jobs în biografia publicată de Isaacson.

În anii 1950 avortul era ilegal și probabil Joanne Simpson nu s-a gândit vreodată la acea posibilitatea, după ce a fost lăsată însărcinată de Abdulfattah Jandali, un imigrant sirian, în ciuda faptului că ambii se temeau de indignarea familiilor, atât a ei, cât și a lui. Când lucrurile s-au complicat în casă, ea a plecat, în liniște, în San Francisco pentru a naște copilul și a-l da spre adopție.

Jobs a reușit să o găsească și să aibă o întâlnire cu ea. El povestește că, după ce se cunoscuseră, adeseori ea izbucnea în plâns și își cerea scuze pentru că l-a dat spre adopție. „Nu te îngrijora […] Eu am avut o copilărie extraordinară. Am ajuns foarte bine”, răspundea Jobs după cum povestește Isaacson.

Când boala Joannei, în vârstă de 79 de ani, a început să progreseze și să dea semne de demență, fiul său a ajutat să fie dusă la o clinică specializată și i-a asigurat tratamentul până la sfârșitul zilelor ei. Jobs a refuzat mereu să se întâlnească cu tatăl său.

În orice caz, dacă tatăl Joannei nu l-ar fi respins pe logodnicul ei sirian, poate ea ar fi putut să se căsătorească cu Abdulfattah și povestea lui Jobs ar fi fost diferită.

Poate ar fi fost tot un geniu, dar cu siguranță nu l-ar fi cunoscut pe Steve Wozniak și nici n-ar fi fondat Apple. Cum nici nu ar fi luminat cu zâmbete chipurile a milioane de copii cu filme precum Toy Story și Căutându-l pe Nemo, care au apărut din fabrica Pixar, proiectul lui Jobs.

În acel sens, ar trebui să ne întrebăm câte persoane geniale nu au mai văzut lumina zilei, considerându-se că o sarcină neplanificată este neapărat un copil nedorit și, în consecință, avortul era cea mai bună soluție.

Sursa: Catholic.net

Traducere: Iulia Maria Iosif

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button