Patriarhul Ilia al II-lea al Bisericii Ortodoxe din Georgia a botezat 659 de copii

Botez

Pravoslavie.ru

Pe 19 ianuarie 2016 de sărbătoarea Bobotezei în catedrala Sfânta Treime din Tbilisi a avut loc pentru a 42-a oara botezul în masă al bebeluşilor. Patriarhul Catolicos al Georgiei a devenit naşul de botez pentru 659 de copii.

În 2008 Patriarhul Ilia a anunţat că el va fi naşul pentru al treilea şi următorii copii din familiile în care părinţii trăiesc cununaţi.

Aceasta decizie a fost luată din cauza natalităţii scăzute din Georgia.

În legătură cu aceasta mulţi îşi amintesc o istorie pe care a povestit-o cândva părintele Gavriil (Urghebadze): „M-am rugat mult pentru înmulţirea poporului georgian. Noaptea am avut o vedenie: au venit la mine câţiva bărbaţi şi m-au dus într-o clădire albă. Camera era învăluită în întuneric, nu se vedeau nici măcar pereţii. Când ochii mi s-au obişnuit am văzut mulţi copii murdari de sânge! Erau aruncaţi pe jos. M-am ridicat pe vârfuri. Îndată s-a auzit un glas puternic: „Apropiaţi-vă! Apropiaţi-vă!” M-am gândit ca probabil se apropie conducătorul celor care mă duseseră acolo. S-a deschis uşa şi am vazut-o pe Preasfânta Nascătoare de Dumnezeu înconjurată de îngeri! Ea s-a apropiat de mine şi mi-a spus: Tu te rogi pentru înmulţirea poporului georgian? Apoi a arătat spre podea și cu un glas puternic mi-a spus: „Gavriil! Crezi că aşa se poate înmulţi poporul?” Apoi a plecat”.

Botez2

După spusele Patriarhului mulţi bebluşi botezaţi de el sunt copii care au fost salvaţi de la avort.

Binecuvântarea patriarhului îi face pe mulţi să renunţe la ideea de a avorta. A te înrudi cu Patriarhul este o adevărată fericire pentru familiile din Georgia, dintre care multe ajung să fie numeroase.

În prezent se înregistrează o îmbunătăţire a natalităţii în ţară. Până în prezent, patriarhul Ilia al doilea a botezat peste 27.300 de copii.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.