„Eggsploitation”: Mărturie despre riscurile donării de ovule

maggie

„Maggie’s Story” („Povestea lui Maggie”) al patrulea video din seria „eggsploitation” (joc de cuvinte între „eggs”, care înseamnă „ouă”, dar şi „ovule”, şi „exploitation”, care înseamnă „exploatare”), care investighează partea întunecată a donării de ovule.

Maggie avea 19 ani când a început să doneze ovule – din altruism. A făcut aceasta de zece ori, deşi limita recomandată este de şase.

Filmul, produs de Centrul pentru Bioetică şi Cultură, sugerează că Maggie a fost folosită pentru câştig bănesc, dar când a început să aibă probleme medicale, a fost lăsată singură să se descurce.

Maggie, care are acum 32 de ani şi cancer de stân în stadiul IV, crede că idealismul ei a fost exploatat de clinică, deoarece nu i s-a spus nimic despre riscurile pe care le implică donarea de ovule. Printre acestea se numără sindromul de hiperstimulare ovariană, infecţiile, afectarea ovarelor, infertilitatea şi cancerul de sân, de ovare şi endometrial.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.