reproducere asistată

„Eggsploitation”: Mărturie despre riscurile donării de ovule

maggie

„Maggie’s Story” („Povestea lui Maggie”) al patrulea video din seria „eggsploitation” (joc de cuvinte între „eggs”, care înseamnă „ouă”, dar și „ovule”, și „exploitation”, care înseamnă „exploatare”), care investighează partea întunecată a donării de ovule.

Maggie avea 19 ani când a început să doneze ovule – din altruism. A făcut aceasta de zece ori, deși limita recomandată este de șase.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Filmul, produs de Centrul pentru Bioetică și Cultură, sugerează că Maggie a fost folosită pentru câștig bănesc, dar când a început să aibă probleme medicale, a fost lăsată singură să se descurce.

Maggie, care are acum 32 de ani și cancer de stân în stadiul IV, crede că idealismul ei a fost exploatat de clinică, deoarece nu i s-a spus nimic despre riscurile pe care le implică donarea de ovule. Printre acestea se numără sindromul de hiperstimulare ovariană, infecțiile, afectarea ovarelor, infertilitatea și cancerul de sân, de ovare și endometrial.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button