Doi deputaţi le cer oficial unor miniştri să se implice în rezolvarea problemei copiilor Smicală

Cu o săptămână înainte ca o delegaţie română să meargă în Finlanda pentru a discuta problema Mariei (10 ani) şi a lui Mihai (11 ani) (copiii, cetăţeni români, ai Cameliei Smicală Jalaskoski, ţinuţi cu forţa în două centre de plasament din Finlanda de aproape doi ani), deputatul de diaspora Doru Petrişor Coliu a adresat o interpelare Ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu.

Deputatul precizează că celor doi copii li se condiţionează vizitele familiei de renunţarea la orele de balet sau la participarea la slujbele religioase. Deputatul o mai informează pe doamna ministru că băiatului (Mihai) i s-a comunicat „fără să existe în prealabil un consult de specialitate, că are ADHD şi va primi tratament (amfetamină)“.

Dep. Coliu a dorit să ştie dacă din delegaţia română în Finlanda va face parte şi un expert psiholog, aşa cum a cerut în repetate rânduri Camelia Smicală, mama celor doi copii, despre care aceasta susţine că sunt extrem de afectaţi emoţional de despărţirea de ea şi de regimul de cvasi-detenţie în care sunt ţinuţi împotriva voinţei lor.

Ministrul Muncii întrebat despre delegaţia din noiembrie 2017:

Din delegaţia care se va deplasa în luna noiembrie 2017 în Finlanda va face parte şi un psiholog specializat în psihologie infantilă? Intenţionaţi să solicitaţi un consult psihologic al copiilor, corect, competent şi neutru?

Şi deputatul PNL de Neamţ, Mugur Cozmanciuc, s-a adresat unui ministru, mai precis Ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, care a mai făcut de curând o vizită în Finlanda pentru a cerceta cazul la faţa locului.

Deputatul Mugur Cozmanciuc  scris:

Înţeleg suferinţa doamnei Camelia Smicalā şi a copiilor, de aceea prin prisma atribuţiilor ce îmi revin în calitate de parlamentar de Neamţ am transmis o nouă solicitare Ministerului Românilor de Pretutindeni pentru a vedea care este evoluţia acestui caz. Cazul doamnei doctor continuă să fie o prioritate pe agenda de lucru a ministrului pentru românii de pretutindeni… Am încredere că pe cale legală şi prin dialog această situaţie va fi rezolvată cât mai curând.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

No comments yet.

Lasă un răspuns