Copil părăsit în ieslea din scena de Naştere a Domnului

baby left

La finele lunii noiembrie 2015, în New York, un custode al bisericii „Holy Child Jesus Church” din Queens a asamblat scena de Naştere a Domnului Iisus Hristos în interiorul bisericii. Apoi a plecat să ia prânzul, dar s-a întors la auzul plânsetelor unui copil. Culcat în iesle, era un nou-născut cu cordonul ombilical încă intact.

Camerele de supraveghere au arătat o tânără care a intrat în biserică cu un copil în brațe şi apoi a plecat singură. În conformitate cu legislaţia din New York părinţii pot să-şi abandoneze copiii într-un loc sigur (ca de exemplu în cadrul unui spital, a unui centru de pompieri sau chiar a unei biserici), cu intenția de a se avea grijă de ei. Nu se știe dacă tânăra va fi acuzată de abandonul copilului. Deși bisericile figurează pe lista locurilor legale unde pot fi lăsați copiii, tânăra ar fi trebuit să anunțe despre prezența copilului în acel loc.

După câte se pare, deja sunt părinţi în parohie care au cerut să adopte copilul.

Traducere și adaptare: Camelia Bordencea

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.