10 motive pentru care femeile ar trebui să fie pro-viață
NANCY FLANDERS, liveactionnews.org
În societatea zilelor noastre, lumea se așteaptă ca, dacă ești femeie, să adopți o poziție în favoarea avortului. Ba, mai mult, ești tratată ca o proscrisă dacă îți exprimi liber poziția pro-viață. Din păcate, în lumea în care trăim, în clipa în care o femeie își exprimă deschis opțiunea de a fi pro-viață, aceasta își atrage, în mod automat, tot felul de remarci și observații care, într-un fel sau altul, o etichetează drept anti-feministă. Numai că aceasta este una dintre cele mai mari minciuni care au existat vreodată! Orice om căruia îi pasă de femei, orice om care crede în femei sau care ESTE femeie, ar trebui să fie împotriva avortului, fără a lăsa loc de discuții sau comentarii suplimentare! Iată de ce…
Avortul este o insultă la adresa tuturor femeilor
Pentru o femeie, a i se spune că trebuie să facă avort este înjositor! De ce? Pentru că orice persoană care afirmă că o femeie este prea tânără sau că nu poate face față și maternității, și școlarizării sau serviciului în același timp, nu face altceva decât să-i transmită acelei femei următorul mesaj: “Nu ești suficient de bună, nici destul de deșteaptă și nici atât de puternică!”.
“Cum se face că ‘feminismul’ ne spune că suntem prea iresponsabile, sau leneșe, sau prost pregătite pentru a ne crește copiii?”, întreabă Kristen Hatten, Vice Președinta asociației New Wave Feminists (n.tr.: “Noul Feminism”). “[Cum se face că ‘feminismul’ ne spune] că trebuie să ne avortăm copiii, sau vom avea nevoie de ajutor social permanent pentru a putea răzbate în viață? O asemenea atitudine este total opusă feminismului! Este opusul a ceea ce înseamnă puterea unei femei!”
2. Femeia demonstrează cu adevărat cât este ea de puternică, atunci când alege să ducă sarcina până la capăt, nu când alege să avorteze
A-ți purta copilul în pântec și a-l naște în timp ce continui să mergi la școală sau la serviciu, sau să-ți dezvolți cariera – asta este cu adevărat o atitudine feministă! Tot o demonstrație de adevărată putere feminină este să reușești atunci când absolut toată lumea îți spune că nu ești în stare. Este posibil! Este posibil să-ți iubești și să-ți îngrijești copilul, și să-ți atingi și obiectivele în plan profesional, în același timp! Copiii tăi nu trebuie nici să sufere, nici să moară pentru ca tu să poți avea succes în celelalte domenii ale vieții tale.
3. Femeile NU sunt obiecte sexuale!
Aceasta este una dintre principalele probleme pe care adevăratul feminism se străduiește să le elimine. Datorită proliferării avorturilor, în prezent femeile sunt tratate ca niște obiecte sexuale mai mult decât oricând în istoria omenirii.
“Avortul este expresia concretă a misoginismului deoarece, până acum, nici un alt instrument nu le-a ușurat mai mult bărbaților obiectificarea femeilor, și nici un alt instrument nu le-a “înlesnit” mai mult femeilor participarea la propria lor obiectificare,” afirmă Hatten. “Bărbații sunt cei care le tratează pe femei ca pe niște obiecte. Indiferent dacă vorbim despre violatori, pedofili sau simpli pierde-vară, bărbații sunt cei care au cel mai mult de câștigat de pe urma avortului.
Convinge o femeie de faptul că punerea fertilității ei la cheremul unuia și a altuia reprezintă o dovadă de exercitare a propriei sale libertăți de alegere. Acum convinge-o de faptul că este dreptul ei să aleagă moartea pentru propriul ei copil. Dacă ai reușit, tocmai ai obținut o femeie ușor de folosit în scopuri sexuale, de care, ulterior, te vei putea cu ușurință dispensa, ca de o măsea stricată.
Femeile nu avortează niciodată pentru că se simt libere să aleagă! Femeile avortează pentru că se află în situații complet opuse libertății de alegere: sunt forțate, lipsite de ajutor, speriate, rușinate!”
Un exemplu relevant în acest sens îl reprezintă reportajele sub acoperire ale echipei “Live Action”. Aceste reportaje prezintă angajați ai asociației “Planned Parenthood” dispuși să colaboreze cu traficanții de carne vie pentru a face un ban în plus. Mai mult, s-a descoperit faptul că angajații asociației Planned Parenthood mușamalizau cazurile de abuz sexual pentru a putea ulterior câștiga bani de pe urma avorturilor. Avortul le face pe fete și pe femei vulnerabile și mult mai susceptibile de a fi exploatate și abuzate sexual. Banii care provin din avorturi sunt dovada clară a faptului că această clinică de avorturi nu este nicidecum un loc sigur pentru victimele abuzului sexual. Un judecător chiar a afirmat că, de vreme ce avortul a devenit acceptabil din punct de vedere moral, la fel de acceptabil poate deveni și incestul.
4. Primele feministe au fost pro-viață
Dacă ne întoarcem în timp la primele zile ale feminismului, vom avea surpriza să constatăm că adevăratele feministe erau împotriva avortului. Începând cu Susan B. Anthony și până la Elizabeth Cady Stanton, primele feministe nu doreau decât șanse egale pentru femei în raport cu bărbații în societate, fără ca aceasta să însemne pierderea identității lor ca femei.
Mai mult, prima femeie care a obținut o diplomă în științe medicale din partea unei școli de medicină americane a fost Dr. Elizabeth Blackwell. Blackwell a pornit cu mari rețineri pe drumul spre medicină, dar atât de puternică și de adâncă i-a fost dorința de a pune capăt fenomenului de “distrugere a maternității” prin intermediul avortului și de a oferi femeilor îngrijirea sanitară necesară, încât și-a dedicat întreaga viață slujirii acestor cauze.
Femeile și bărbații sunt diferiți, dar egali, în același timp. Pentru a fi egale cu bărbații, femeile nu trebuie să renunțe la propria lor fertilitate, nici la capacitatea de a purta în pântecele lor și de a crește o nouă viață, și nici la viața propriilor lor copii. Fertilitatea nu este o boală, iar primele feministe au înțeles foarte bine acest lucru.
5. Avortul este un act de discriminare
Femeile au petrecut zeci de ani luptând împotriva inegalității de șanse. În multe privințe, încă mai luptăm. Așadar, de ce să permitem ca și copiii noștri să se confrunte, la rândul lor, cu această grea boală socială numită discriminare? Oamenii concepuți și încă nenăscuți au aceleași drepturi ca oricare alți oameni, fie ei de sex masculin sau feminin, complet sănătoși sau diagnosticați cu vreo afecțiune medicală încă din stadiul prenatal. Mișcarea pro-viață nu afirmă că fetușii ar fi mai importanți decât femeile. Nu susține decât că și fetușii sunt oameni și că, de vreme ce sunt ființe umane, merită să fie tratați ca atare. A fi pro-viață înseamnă a lupta pentru drepturile tuturor copiilor noștri, fie ei născuți sau încă nenăscuți, așa cum și femeile care au întemeiat mișcarea feministă au luptat pentru ca noi, azi, să ne putem bucura de aceleași drepturi de care se bucură bărbații.
6. Ca femei, suntem independente, însă independența noastră a fost cu greu câștigată!
Asociația Planned Parenthood vrea ca noi, femeile, să credem că nu putem reuși în viață fără ei și serviciile lor avortive. Dar noi, femeile, suntem cu mult mai capabile decât vrea această asociație să credem. Pentru că nu depindem nici de această asociație, nici de avorturile pe care această le efectuează, cu atât mai mult cu cât există efectiv mii de alte clinici care nu au ca unic scop al existenței lor câștigul financiar de pe urma avorturilor. Asociația Planned Parenthood oferă politicienilor asemenea Președintelui Obama, găleți întregi de bani pentru ca aceștia să continue să promoveze mitul conform căruia asociația Planned Parenthood reprezintă unica alternativă a femeilor.
“[…] toate aceste femei care își manifestă zgomotos susținerea față de asociația Planned Parenthood mă uimesc,” afirmă Hatten. “Dacă ești o feministă adevărată, atunci orice organizație care vine și-ți spune ‘Nu vei reuși fără noi!’ ar trebui să-ți trezească suspiciuni și să te înfurie, în același timp. În schimb, toate aceste așa-zise feministe nu fac altceva decât să strige în gura mare, ‘Da, nu ne putem descurca fără ei!’. O astfel de atitudine este complet opusă feminismului adevărat!”
7. Avortul determină apariția tulburărilor mentale
Nenumărate femei suferă de sindromul post-avort după ce trec prin experiența avortului. Sindromul post-avort este o formă de tulburare de stres post-traumatic și include simptome precum, anxietate, depresie, sentimente de vinovăție și ideație suicidară. Acest sindrom afectează femeia pentru tot restul vieții ei. Îi afectează relația cu partenerul de viață, dar și relația cu copiii actuali sau viitori. Jill Marquis, o mamă care a trecut prin experiența avortului, spune că avortul produce “ravagii la care nu te-ai fi putut gândi sau aștepta vreodată.” Experiența avortului prin care a trecut înainte de a avea copiii actuali, nu numai că a lăsat un gol în inima ei, dar a și îndepărtat-o emoțional, într-o anumită măsură, de copiii pe care îi are acum. Dacă avortul este soluția salvatoare pentru problemele femeilor, de ce tocmai această soluție-minune este cea care îngreunează atât de mult viața atâtor femei?
8. Organizațiile pro-viață sunt cele care oferă cu adevărat un sprijin
Știați că organizația Planned Parenthood nu oferă nici un fel de sprijin în cazul în care alegi să-ți aduci copilul pe lume, iar nu să-l avortezi? Nu oferă nici un fel de program de sprijin, ca alternativă, femeilor care se află în situații socio-economice dificile, dar care vor să aleagă viața pentru copilul lor, și nu moartea. Acest fenomen se întâmplă datorită faptului că organizația Planned Parenthood nu face acte de caritate – ei sunt axați exclusiv pe profit! Nici nu-i de mirare, dacă luăm în considerare faptul că, numai în anul 2014, aceasta a înregistrat un profit de 127 de milioane de dolari. În cazul în care alegi să-ți naști copilul, iar nu să-l avortezi, ei nu se aleg cu nimic, pentru că ei nu oferă servicii de asistență la naștere, și nici de adopție.
Pe de altă parte, centrele pro-viață nu numai că le oferă femeilor soluții practice pentru a putea să-și nască și să-și crească în siguranță pruncii, dar le și recompensează pentru eforturile pe care acestea le depun în direcția creșterii și educării adecvate a copiilor lor, pentru faptul că participă la cursuri de îngrijire, creștere, educare și formare a copilului (parenting), pentru faptul că depun eforturi în direcția propriei lor dezvoltări ca viitoare mame și ca oameni. Unele organizații pro-viață chiar le ajută pe femei să scape de datorii, să-și obțină diplomele de absolvire și să înceapă o viață nouă, de partea de toate necazurile care le-au dat viețile peste cap în trecut. Le ajută să-și câștige independența și încrederea în forțele lor, în capacitatea de răzbate fără a mai depinde vreodată de altcineva.
9. Avortul este direct corelat cu apariția cancerului mamar
Colegiul American de Pediatrie a făcut public recent un studiu efectuat în anul 2013, în care este evidențiată legătura directă dintre cancerul mamar și numărul de avorturi. Astfel, riscul unei femei de a dezvolta cancer mamar crește direct proporțional cu numărul întreruperilor de sarcină pe care aceasta le-a suferit. Studiile efectuate pe femei de diferite naționalități arată că avortul indus înainte de săptămâna 32 de sarcină interferează cu procesul de maturizare a celulelor mamare, generând astfel un risc crescut de dezvoltare a celulelor mamare de tip canceros. Reprezentanții Colegiului American de Pediatrie chiar afirmă că “Deși ignorat de majoritatea celor mai cunoscute cadre medicale ale momentului, aceste informații cu privire la riscul dezvoltării cancerului mamar, existent cu precădere în rândul acestei categorii de populație, merită o atenție specială și un loc important în educația adolescentelor care, în viitor, se vor gândi la apeleze la avortul indus.” În fiecare an, femeile cheltuiesc milioane de dolari pentru prevenția cancerului mamar, pentru lupta împotriva acestei maladii și pentru strângerea de fonduri necesare atingerii acestor obiective. Cu toate acestea, medicii nu le spun femeilor că tocmai avortul este factorul ce contribuie substanțial la dezvoltarea temutei maladii.
10. Avortul constituie un pericol pentru sănătatea femeii
Femeile care intră într-o clinică pentru avorturi n-au nici cea mai mică idee care sunt adevăratele riscuri la care se expun. De ce? Din același motiv pentru care nu cunosc nici faptul că avortul contribuie masiv la apariția cancerului mamar: NIMENI NU LE INFORMEAZĂ! Datorită legalității avortului, sute de femei au murit în timpul efectuări procedurii propriu-zise. Life Dynamics precizează că motivul pentru care nimeni nu are cunoștință de aceste morți este faptul că partizanii avortului au evitat de fiecare dată ca, în fișele medicale ale pacientelor decedate, să menționeze că avortul a fost cauza decesului. Mai mult, în unele state nici măcar nu se culeg date cu privire la numărul deceselor survenite în urma avortului. Cu toate astea, există atât de multe victime care n-au mai apucat să-și spună povestea – atât de multe femei care au crezut că avortul nu prezintă nici un fel de risc la adresa propriei lor vieți, dar care au murit în urma avortului făcut. Pe lângă pierderea vieții, alte riscuri ale avortului includ infecții (de la infecții mici, la infecții cauzatoare de dureri cronice… până la septicemii), perforații ale uterului, embolie și hemoragie. Femeile sunt mințite zilnic, așa că, în memoria femeilor care deja și-au pierdut viața în urma avorturilor, pe care le-au făcut în necunoștință de cauză, e timpul să luăm atitudine!
Femeile nu au nevoie de avort! Avortul nu este o soluție pentru nici o femeie: nici pentru cele ce sunt victime ale violenței domestice, nici pentru studente, nici pentru femeile încadrate în câmpul muncii, nici pentru cele care se confruntă cu dificultăți financiare și nici chiar pentru femeile care au trecut printr-un viol sau care se confruntă cu afecțiuni medicale severe. Avortul nu este decât o modalitate de a ascunde adevăratele probleme cu care se confruntă o femeie sau un cuplu, dar și o sursă de prosperitate financiară pentru afacerile de tipul Planned Parenthood. În loc să ofere soluții și resurse practice pentru a le ajuta pe cele care urmează să devină mame, susținătorii avortului preferă să elimine copilul. Această alegere însă vine automat la pachet cu un nou set de probleme, fără a contribui cu nimic la rezolvarea problemelor anterioare ale femeii.
“Trebuie să ne descotorosim de însăși ideea că avem nevoie de avort”, spune Hatten. “Mi-e greu să înțeleg cum, cele care se consideră feministe, chiar cred că dacă nu-și iau pastiluța roz cea de toate zilele sau dacă nu-și aspiră copilul afară din pântec, nu sunt cu adevărat libere.”
Femeile ar trebui să fie PRO-viață! Avortul nu este un “drept” al femeii, ci un instrument de control al femeii și al fertilității sale. Femeile trebuie să lupte împotriva avortului, nu pentru avort! Nici o femeie nu trebuie să considere avortul ca fiind unica opțiune, pentru că avortul nici nu este, cu adevărat, o opțiune.
Traducere din limba engleză: Diana Orzan