„Profund nedrept”: Reacții la anularea condamnării lui Harvey Weinstein

de Redacția Stiripentruviata.ro

O curte de apel din New York a anulat condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein (2020), spunând că judecătorul de fond nu ar fi trebuit să permită unor femei care nu erau părți în proces să depună mărturie despre comportamentul lui de prădător sexual.

Peste 100 de femei, printre care unele dintre cele mai importante actrițe din lume, l-au acuzat pe Weinstein de comportament sexual inadecvat din 2017 încoace.

După procesul său penal din 2020, desfășurat la New York, un proces civil a acordat despăgubiri de 17 milioane de dolari altor zeci de femei care l-au acuzat pe Weinstein de abuzuri. În 2022, în California, el a fost condamnat pentru viol la 16 ani de închisoare.

Iată câteva reacții la decizia de joi:

Rosanna Arquette, actriță și acuzatoarea lui Weinstein

„Harvey a fost condamnat pe bună dreptate. Este regretabil că instanța i-a anulat condamnarea. În calitate de supraviețuitoare, sunt mai mult decât dezamăgită.”

Tarana Burke, fondatoarea mișcării #MeToo

„Pentru că femeile curajoase din acest caz au rupt tăcerea, milioane și milioane de alte femei au găsit puterea de a ieși în față și de a face la fel. Aceasta va fi victoria noastră, iar ce s-a întâmplat nu poate schimba acest fapt. Oamenii care abuzează de puterea și privilegiile lor pentru a-i viola și răni pe alții vor fi întotdeauna răufăcătorii. Anularea condamnării nu schimbă acest adevăr.”

Actrița Mira Sorvino

„Oripilată! Tocmai ce a trecut Ziua în Blugi, dedicată supraviețuitoarelor violenței sexuale, și condamnarea lui Harvey Weinstein este anulată, parțial din cauza audierii preliminare a unor femei care au depus mărturie despre fapte similare din trecut, printre care Annabella Sciorra. De când nu mai este permis în instanță să prezinți dovezi despre fapte care conturează profilul penal al acuzatului? Este un prădător sexual prolific, care a violat și rănit mai mult de 200 de femei! Sunt dezgustată de sistemul de justiție, care înclină balanța în favoarea prădătorilor, nu a victimelor!”

Lindsay Goldbrum, avocata acuzatoarelor lui Weinstein

„Hotărârea de astăzi aruncă, din păcate, o umbră întunecată asupra curajului lor și va descuraja, fără îndoială, viitoarele victime ale agresiunilor sexuale să iasă în față și să vorbească. Mesajul meu către toate victimele agresiunilor sexuale, care sunt traumatizate din nou de hotărârea de astăzi, este că îmi pare foarte rău.”

Actrița Ashley Judd

Astăzi a avut loc o trădare a instituțiilor.

Actrița Rose McGowan, una din acuzatoarele lui Weinstein

Pe noi nu vor putea anula niciodată. Fie binecuvântate cele care și-au pus sufletul pe tavă!

Jennifer Siebel Newsom, una dintre acuzatoarele lui Weinstein în cazul din Los Angeles și soția guvernatorului Californiei

„Aceasta este o zi foarte tristă pentru nenumărate femei care au suferit din cauza unui prădător în serie. Două jurii au spus fără echivoc: Harvey Weinstein nu trebuie să mai poată viola niciodată o altă femeie și merită să își petreacă restul vieții în spatele gratiilor. Harvey Weinstein este un prădător în serie și un violator. Majoritatea bărbaților sunt oameni buni – autorii în serie ai violenței împotriva femeilor sunt cei care fac rău societății noastre.”


Feministele radicale de la Hollywood nu au suflat o vorbă despre abuzul sexual ca mod de lucru în cinematografie. Cu fiecare scenă de nuditate pe care o privim, și noi participăm la acesta

Exit mobile version