Ce mai face Noah Wall, băiețelul născut cu 2% din creier și zero șanse de supraviețuire: Are 12 ani și se bucură de viață

de Redacția Stiripentruviata.ro

Cu ani în urmă, când Noah Wells avea 5 ani, a circulat și în presa online din România povestea băiețelului britanic născut cu doar 2% din creierul unui copil normal.

Înainte de a se naște, o complicație rară în spina bifida, hidrocefalia severă, îi umpluse cutia craniană ci lichid, ceea ce îi „aplatizase” creierul, rămas la doar 2% din volum.

Părinții au refuzat de cinci ori sugestia medicilor de a-l avorta pe Noah, iar șa naștre șansele de supraviețuire prezise de medici erau zero. Totuși, la naștere i-a fost drenat lichidul din creier, iar Noah a plecat cu părinții acasă.

După trei ani, întreaga lume, în frunte cu medicii lui, a fost uimită să afle că băiețelului „îi crescuse creierul la loc”: ajunsese la 80% din volum.

Dr. Claire Nicholson, neurochirurg, și medicul lui Noah, a declara că băiatul „învață breasla medicală că niciodată nu poți ști”.

În 6 martie 2024, Noah a împlinit 12 ani. Este un copil absolut normal, doar că este în continuare în scaunul rulant. Cu toate acestea, medicii nu renunță la speranța că Noah ar putea merge într-o zi.

Recent, pe scena Royal Albert Hall din Londra, Noah a primit un premiu pentru că susține de 10 ani un eveniment muzical caritabil.

De ziua de naștere a lui Noah, care a împlinit 12 ani în 6 martie 2024, mama lui a scris pe Facebook:

„Ești IUBIT atât de mult în fiecare zi și noapte!
Mă faci să râd și îmi plac îmbrățișările tale ❤️
Pur și simplu recunoscătoare în fiecare zi în care am ocazia să petrec fiecare minut cu tine, dragul meu băiat!”

Exit mobile version