VIDEO. Ana-Corina Săcrieru: O eventuală decizie a CJUE favorabilă lui Coman în cazul «Coman contra România» va mări și urgenta miza referendumului
Redăm în format video cuvântul susținut la Conferința „Referendumul pentru căsătorie în România: Perspective naționale și internaționale” de av. Ana-Corina Săcrieru de la Platforma Civică pentru drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ, care este și purtător de cuvânt al Comitetului de Inițiativă Cetățenească pentru organizarea referendumului pentru căsătorie. Evenimentul a avut loc joi, 3 mai 2018, la Palatul Parlamentului din București.
Av. Ana-Corina Săcrieru a atras atenția că o eventuală decizie favorabilă „soților” Coman-Hamilton dată de Curtea de Justiție UE nu va putea prima asupra Constituției, prin urmare în această eventualitate referendumul își va dubla și urgenta miza. Cu alte cuvinte, dacă decizia CJUE este favorabilă celor doi homosexuali „căsătoriți” în Belgia, dintre care unul este român și reclamă nerecunoașterea de statul român a „căsătoriei” sale, atunci judecătorii români vor fi obligați să ignore prevederile din Codul Civil (care spun că în România este valabilă doar căsătoria dintre un bărbat și o femeie) și să le recunoască „căsătoria”.
Dar, dacă referendumul se organizează, cetățenii se prezintă masiv la urne și se pronunță în favoarea inițiativei cetățenești de clarificare în Constituție a căsătoriei ca uniune dintre un bărbat și o femeie, atunci judecătorii români vor fi obligați să respecte Constituția ca lege fundamentală a unui stat suveran.
Av. Ana-Corina Săcrieru a mai atras atenția că, după ce statul român a ratificat Convenția de la Istanbul, deja ideologia de gen nu mai este doar ideologie în România, ci normă juridică. Normă juridică ce se poate transforma curând în politică publică, am putea adăuga.
Reamintim că acest document controversat al Consiliului Europei nu a fost ratificat de toate țările europene, în special cele foste comuniste obiectând la derapajele lui ideologice: sub pretextul combaterii violenței împotriva femeilor și copiilor, documentul introduce cerința ca în sistemul de învățământ copiii să învețe că genul persoanei nu depinde de sexul biologic, ci este un simplu construct subiectiv și schimbător. Convenția mai prevede instituirea unui organism suprastatal care să monitorizeze respectarea prevederilor sale.
Prezentă la conferința de la Parlament, Ludovine de La Rochère, lidera mișcării de apărare a familiei naturale La Manif Pour Tous din Franța, a explicat în ce fel ideologia de gen (gender) a condus la legiferarea parteneriatelor civile, apoi a „căsătoriei” și adopției de copii pentru homosexuali. Ultima frontieră pentru care se luptă la ora actuală activiștii gender din Franța este „dreptul” cuplurilor de lesbiene de a cumpăra spermă și al cuplurilor de homosexuali de a închiria femei purtătoare de sarcină (gestația pentru terți / mame-surogat). Pe lângă faptul că aceste practici reprezintă comerț cu însăși viața umană, un concept interzis de normele juridice internaționale, La Rochère a mai menționat că a considera drept familie cuplurile homosexuale și copiii lor adoptați sau obținuți prin tehnici artificiale reprezintă o privare intenționată a copilului de dreptul acestuia de a avea și mamă, și tată, ambele roluri fiind, conform numeroaselor studii științifice, esențiale pentru dezvoltarea lui.