miracolul vieţiisarcină

Studiu recent – copiii nenăscuți pot simți durerea încă din primul trimestru de sarcină

Un studiu foarte recent a arătat că în primul trimestru de sarcină copiii nenăscuți dezvoltă deja modele nervoase ca ale adulților. Prin utilizare mai multor tehnologii de ultimă generație, studiul crează o hartă celulară 3D, în care se observă dezvoltarea unor inervații (formarea unor rețele de nervi) asemănătoare cu cele ale adulților, înainte de încheierea primului trimestru de sarcină.

Studiile efectuate până în prezent au demonstat că este aproape concludent faptul că la 20 de săptămâni de sarcină copiii nenăscuți pot simți durerea, deși răspund la atingeri de la 8 săptămâni. Există și dovezi că durerea ar fi simțită cu mult timp înainte de săptămâna 20, unele studii indicând chiar săptămâna 5. Alte studii indică posibilitatea ca durerea să fie mult mai intens resimțită în primul trimestru de sarcină, ca urmare a maturizării inegale a neurofiziologiei fetale.

Deși recentul studiu asupra dezvoltării nervilor nu poate stabili, încă, pe deplin, că nenăscuții simt durerea încă din primul trimestru de sarcină, este încă o dovadă care ne arată că aceștia sunt fințe umane care au dreptul la viață. Concluziile studiului cresc probabilitatea ca durerea să fie simțită de copiii nenăscuți cu mult timp înainte de termenul acceptat de multă lume.

Din momentul conceperii, un copil nenăscut este considerat ca ființă separată de propria mamă, cu propriul AND unic. Inima sa începe să bată deja la 16 zile de la concepere, iar la 45 de zile pot fi detectate undele creierului. Organele încep să se dezvolte în 3 săptămâni de la concepere, iar la 8 săptămâni nenăscutul are toate organele. Copiii nenăscuți se pot juca chiar în uter la 8 săptămâni, prin mișcarea gurii sau degetelor, iar la 9 săptămâni cască și își sug degetul. La 10 săptămâni nenăscutul are deja propriile amprente unice.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La toate acestea putem acum adăuga, în baza concluziilor recentului studiu, și dezvoltarea sistemului nervos încă din primul trimestru de sarcină, încă o dovadă importantă în sprijinul faptului că nenăscuții sunt ființe umane care trebuie protejate.

Sursă: liveaction


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button