familie

Rechizite pentru 600 de elevi şi un nou proiect educaţional în Protoieria 6 Capitală

Şase sute de elevi cu posibilităţi financiare limitate au primit marţi rechizite din partea Protoieriei Sector 6 Capitală. În cadrul evenimentului desfăşurat la Mănăstirea Chiajna, protopopul Costel Burlacu a anunţat înfiinţarea unui centru educaţional cu mai multe puncte de lucru dedicat elevilor din sector.

Mănăstirea Chiajna nu a fost aleasă întâmplător ca locaţie pentru oferirea ghiozdanelor cu rechizite, a spus preotul Costel Burlacu.

„Am dorit să facem această acţiune aici (la mănăstire – n.r.) pentru a oferi pe lângă darurile de rechizite şi un model, pe Sfântul Ioan Iacob Românul, cel care deşi orfan, plin de încercări, nu numai că a biruit necazurile vieţii, dar a primit şi cununa sfinţeniei”.

Cei şase sute de beneficiari se află în evidența Asociației „Diaconia”, a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 sau provin de la Școala Specială nr.11 și Școala pentru persoane cu deficiențe de auz „Sfânta Maria”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Rechizitele au fost achiziţionate cu sprijinul parohiilor din cadrul Protoieriei 6 Capitală.

Centrul Cultural Educaţional

Despre centrul cultural educaţional, protopopul Costel Burlacu a spus că va avea mai multe puncte de lucru în care se vor desfăşura meditaţii gratuite pentru copiii de clasa a 8-a şi pentru cei care vor susţine examenul de bacalaureat.

„Ne bucură iniţiativa Bisericii”, a precizat Daniela Bădescu, inspectorul școlar teritorial Sector 6.

Daniela Bădescu a explicat că la centrul cultural vor predomina activităţile educaţionale de week-end pentru tinerii din sector.

„Sperăm că va fi o acţiune care va ajuta la dezvoltarea frumoasă, armonioasă a copiilor noştri”.

Proiecte sociale în Sector 6

Prezent la eveniment, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a evidenţiat buna colaborare cu protoieria în domeniul social.

„Cel mai important este că transmitem un mesaj important: atât Biserica cât şi comunitatea locală, reprezentată de primărie şi consiliul local, sunt alături de oamenii cu venituri reduse sau care întâmpină diferite probleme”, a declarat Gabriel Mutu pentru Trinitas TV.

Părintele Costel Burlacu a enumerat câteva dintre proiectele sociale demarate la nivelul Sectorului 6 şi a evidenţiat atât contribuţia Bisericii, cât şi a instituţiilor statului.

„Salutăm şi prezenţa la eveniment a doamnei director general Gabriela Schmutzer – DGASPC6 pentru că în această vară, în colaborare cu primăria, 100 de copii au fost la munte şi la mare în tabere organizate şi susţinute exclusiv de Biserică, iar o parte susţinute şi cu sprijinul consiliului local şi al Direcţiei de asistenţă socială”.

La eveniment au fost prezenţi şi profesorii metodiști la disciplina Religie, care au stabilit împreună cu părintele protopop proiectele programate pentru anul școlar 2019 – 2020.

Proiectele vor fi comunicate clericilor din Sectorul 6 în prima şedinţa administrativă pentru a intensifica şi mai mult relaţia Şcoala – Biserică.

Sursă: basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button