familiereligie

Papa Francisc: Sfaturi pentru familia de azi. Provocarea bărbatului este să-și facă soția mai femeie, iar a femeii să-l facă pe soț mai bărbat

La întâlnirea din 16 iunie 2018 cu Forumul Familiei (Forum delle Famiglie), liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici a oferit niște sfaturi frumoase pentru familiile de azi.

Suveranul Pontif își pregătise alt discurs în scris, dar, inspirat de alocuțiunile membrilor forumului, a vorbit liber despre familie în ceea ce ar putea fi unul din cele mai frumoase discursuri ale sale pe această temă.

Redăm în continuare câteva sfaturi ale Papei Francisc pentru familia de azi:

Viața de familie: este o jertfă, dar o jertfă frumoasă. Dragostea e ca facerea pastelor de casă: în toate zilele. Dragostea în căsătorie este o provocare și pentru bărbat, și pentru femeie. Care este cea mai mare provocare a bărbatului? Să o facă pe soție mai femeie. Mai femeie. Să crească în feminitatea ei. Și care este provocarea femeii? Să-l facă mai bărbat pe soțul ei. Și așa înaintează amândoi. Amândoi înaintează.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Un alt lucru de care e nevoie în căsnicie este răbdarea: să știi să aștepți. Să aștepți. Sunt situații de criză… în care se ajunge la momente de infidelitate. Și nu se poate rezolva problema pe loc, ci este nevoie de răbdarea iubirii care așteaptă și așteaptă. Multe femei – și, uneori, chiar și bărbați – așteaptă în tăcere, privesc în altă parte, așteptând ca partenerii lor de viață să se întoarcă la fidelitate. Aceasta este sfințenie. Sfințenia care iartă totul, pentru că iubește.

(…)

Și aș vrea să închei cu un sfat pe care mi l-a dat cândva un profesor la școală – profesorul de filosofie de la seminar. La tema maturității umane, pe care o studiam. Iar el a spus: „Ce criteriu simplu avem pentru a afla dacă un om, un preot este matur?” Noi i-am dat tot felul de răspunsuri… Dar el: „Nu, ceva mai simplu: un adult, un preot este matur dacă este capabil să se joace cu copiii”. Acesta este testul. Iar vouă vă spun: pierdeți-vă timpul cu copiii, pierdeți-vă timpul cu fiii, jucați-vă cu copiii voștri. Nu le cereți să nu vă mai deranjeze. Un tată tânăr mi-a spus odată: „Părinte, când eu plec la muncă, ei dorm. Când mă întorc, ei dorm”. Azi societatea duce crucea acestei sclavii, a unui mod nedrept de muncă.

(…) Am vorbit de copii ca tezaurul unei promisiuni. Dar mai este un tezaur în familie: bunicii. Vă rog să aveți grijă de bunici! (…) Iubiți-i pe bunici, iar aceștia să vorbească cu copiii!

Sursa: Vatican.va

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button