opinii

Mihai Gheorghiu: „Dincolo și dincoace de sistem ne aflăm noi, oamenii sau neoamenii. Fiecare are libertatea de alege binele. Să nu ne prefacem că suntem doar sclavii și victimele sistemului”

de Mihai Gheorghiu, Facebook

Oameni și sisteme

De 15 ani niciun politruc pesedist, băsist sau rezist nu a făcut nimic pentru eradicarea cancerului crimei organizate care are ca țintă traficul de persoane, în special de minori, nu au creat politici publice, nu au alocat fonduri, nu au introdus această temă pe agenda publică. Mii de minori pe care nu îi mai caută nimeni, pentru care nu se alocă fonduri, pentru că nu sunt legați de sfânta siguranță națională, ideea fanion a plutonierilor din politică. Copiii nu țin de siguranța națională, copiii nu pot fi salvați de tehnica plătită scump și destinată doar afacerilor de stat. Lor li se alocă doar plutonierii incompetenți.

Sistemul nu este construit pentru Luiza sau Alexandra, ci pentru politruci și securiști. Țara este împânzită de mafii locale, județene și naționale. Sistemul se protejează și se autoreproduce. S-au folosit sute de milioane de euro pentru războiul politic intrauterin al mafiei politice, pentru puterea de a controla totul, pentru controlul absolut al vieții politice și al agendei publice, pentru politica de represiune penală, văzută ca singura soluție de control al mafiei politice, dar a fost minimalizată lupta împotriva crimei organizate care are ca victimă cetățeanul.

Un aparat uriaș de securitate, care depășește cu mult fosta securitate comunistă s-a constituit cu resurse financiare enorme. Sistemul însă se gripează la orice încercare de soluționare a unei probleme reale care privește viața concretă a unui om, a unei familii. Generali făcuți toți la apelul bocancilor sunt incapabili să apară public și să susțină cu minimă coerență un dialog public, incapabili să răspundă la orice întrebare, obișnuiți să stea doar în ceața obscură și abjectă a secretului și a licitațiilor. Pentru sistem Luiza și Alexandra pur și simplu nu există decât atunci când viața lor se stinge. Noi toți nu existăm pentru ei decât ca masă de manevră electorală.

Stă să înceapă acum carnavalul electoral al alegerilor prezidențiale, se vor strânge semnături pentru catindați, este primul act al carnavalului. Se vor cere sute de mii de semnături pentru marii salvatori ai națiunii, pentru eroii politici rezist și antirezist doritori să ocupe scaunul de guvernator al României. Caracalul împiedică acest spectacol prin exhibarea a mia oară a unui sistem care nu este decât exploatat, niciodată destructurat și reformat. Evenimente ca cele din Caracal lasă sistemul politic mafiot al României singur în fața privirilor îngrozite ale milioane de români. Observați că în astfel de momente se face loc gol la televiziuni, niciun politruc nu mai are curajul de a perora, politica se golește de vocabularul de rutină, măștile cad. Doar șefii mafiilor politice se exprimă acum, ritos, butucănos sau scâncind, mimând emoția și îngrijorarea, acuzându-se reciproc. Dar frisonul de frică trece repede, toți știu că poporul e blând și uită totul în trei zile. Cazul Sorinei, în casa căreia au intrat trei echipaje de mascați la ordinul procuroarei rezist pentru a fi ”extrasă” este astăzi istorie. Uitate și secretizate sunt și rapoartele privind adopția Sorinei. PSD a rezolvat în maniera obișnuită spectacolul abjecției instituționale, prin minciună. În casa lui Dincă procurorul rezist a avut brusc mustrări de legalitate și nu s-a intrat. S-a așteptat. Ce s-a așteptat?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sistemul însuși face un pas înapoi în astfel de circumstanțe, lăsând abil politrucii să se descurce singuri cu umbra de revoltă populară. Sau, dimpotrivă, intervin pentru manipularea revoltei populare împotriva inamicilor politici conjuncturali, care mâine vor redeveni utili ca parteneri pentru guvernare, licitații, pensii speciale, război psihologic prin mass media etc.

Dar dincolo și dincoace de sistem ne aflăm noi, oamenii sau neoamenii, curați sau deja ticăloșiți. Fiecare din noi are libertatea de alege binele, de alege să fie uman, chiar prinși instituțional într-un angrenaj al incompetenței și imposturii. Să nu ne prefacem că suntem doar sclavii și victimele sistemului. Nu! Suntem responsabili în fața lui Dumnezeu și a copiilor noștri.

Trebuie să amintesc aici că în chiar ziua de 26 iulie a.c. Poliția a salvat în București o tânără din Huedin, din mâinile răpitorului său care o exploata sexual, în urma apelului la 112 al acesteia. Oameni!


Fost angajat STS: Dacă Alexandra trăiește, presa și instituțiile o ucid vehiculând informații false

Sorin Ovidiu Bălan: Detaliile cazului Alexandra nu se leagă, cred că e vorba de o rețea de trafic de persoane

RAPORT. Cele mai multe persoane traficate în UE provin din România. Copiii, un sfert din persoanele traficate

Vă mai amintiți? 2004-2005, București: BORDEL de minore, PROTEJAT de SRI

Cumpănașu, în lacrimi: „Avem mesaje că Alexandra a fost luată de o rețea de trafic de persoane”

Mărturie: „Criminalul din Caracal” obliga fetele să se prostitueze în Italia

Ipoteza EXPLOZIVĂ a unui fost angajat STS: Individul de la Caracal, într-o rețea ce le furniza fete și americanilor de la Deveselu

Narcisa Iorga, cazul Caracal: Ce nu se face și este strict necesar pentru viitor

Protest la Caracal. Colegii Alexandrei: „Îmi pare rău că am crezut în voi. De azi eu nu mai sun la 112”

Alexandru Cumpănașu: „Sunt presiuni uriașe care se fac de a ceda, de a nu mai pune presiune pe vestitul Vasilcă. Unii apropiați au încercat să mă domolească”

Alexandru Cumpănașu: „Sunt și eu vinovat pentru ce s-a întâmplat. I-am ținut în brațe pe marii procurori, pe marile Servicii ale țării”

Mirel Palada: „A trebuit să moară o fată nevinovată ca să înțelegeți și voi, ticăloșilor, ce monstru ați creat”

Alexandra Nadane: „O ecuație fină între responsabilitatea clară a structurilor statului și ce putem face noi”

#alexandranuesingura: PRIMA ȘI ULTIMA DATĂ CÂND AM FĂCUT AUTOSTOPUL

Pentru ADOLESCENTE. Fă-ți Testul LOVERBOY. Află dacă ești VULNERABILĂ sau chiar ÎN PERICOL!

1999. RĂPIRE la Caracal: Tatăl tinerei îl PRINDE pe traficant, poliția îl eliberează. Fata e încă dispărută

Caracal, 2012: Minore traficate pentru sex cu soldații de la Deveselu și managerii austriecii din Olt

Ipoteza EXPLOZIVĂ a unui fost angajat STS: Individul de la Caracal, într-o rețea ce le furniza fete și americanilor de la Deveselu

Fost angajat STS: Decizia CCR pe protocoale nu interzice colaborarea între Poliție și SRI

Narcisa Iorga: „Iohannis, trebuia să ceri demisii cu nume și prenume: șeful STS, procurorul de caz, șeful Parchetului Olt, șeful Poliției Române, șeful Parchetului General”

Iohannis a atacat la CCR legea care ar fi permis salvarea Alexandrei. Și PNL și USR s-au opus legii

STS este FĂCUT PRAF de Asociația europeană a numărului unic de urgență: Din 2015 încoace e reticent să folosească o tehnologie gratuită

Crima din Caracal. Un procuror #rezist (anti-SIIJ) i-a oprit pe polițiști să intre în casă. Judecătorul dăduse ordin să se intre la 06:00

Patriarhia Română: „Compasiune și solidaritate față de familia Alexandrei Măceșanu”

Alexandra Nadane: „Interveniți când cineva are nevoie de ajutor! Drama adolescentei din Olt dispărută după ce a fost luată la ocazie”

Emanuel Buta: „Privirea Alexandrei vine parcă să ne arate cum suntem, dar fără să ne judece”

Familia Șărămăt a fost la Caracal, să se roage pentru Alexandra Măceșanu, altă victimă a abuzurilor și nepăsării autorităților


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button