avortMarşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață 2017 i-a prilejuit unei bucureștence câteva reflecții despre #rezist ență și #exist ență

17629702_1874701979435365_8700080460332743260_n

Elena Dumitrescu, o mămică din București, a postat de curând  pe o rețea de socializare gândurile pe care i le-a prilejuit Marșul pentru viață 2017. Le redăm în continuare, cu permisiunea ei:

Cred ca a sosit momentul pentru asta.

De la masa mea de Paste vor lipsi in acest an 3 oameni, plecati de langa noi acolo unde si-au croit drum inca din viata asta: tatal meu si bunicii mei. Bunicii mei au plecat la sfarsitul anului trecut, mai intai bunicul, si apoi dupa 3 luni bunica. Ne-au lasat tristi dar ma consolez cu ceea ce a spus Fericitul Augustin. Pentru ca eu ii iubesc, ei nu vor muri niciodata. Cand trec prin viata, vreau sa nu uit ca ei au contribuit la constructia mea ca om.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cand oamenii mei iubiti s-au dus de aici, cele mai mari dorinte ale lor au fost sa fie impacati cu Hristos. Si au fost. Cand ai un muribund in casa, nu-ti chemi prietenii. Nu chemi nici reprezentantii statului, nici pe reprezentantii rezistentei. Chemi un preot. Un preot m-a tinut in brate cand a murit tata, eu fiind pe atunci doar un copil. Nu invatatoarea mea, nu colegii de clasa. Nu. Un preot. De asta, si din multe alte motive, nu vreau sa fiu in aceste zile populara si sa scuip acolo unde mi-am gasit alinarea.

Nu pot sa citesc tot ce se scrie despre preoti si biserica si sa tac. Nu pot. A fost Marsul pentru viata. Au participat in toata tara peste 100.000 de oameni. S-au scris la minciuni despre el, de-mi vine sa vomit. Nu s-a cerut scoaterea din legalitate a avortului, nu s-a cerut nasterea copiilor impotriva vointei femeii. S-a spus ca acolo in pantec este viata inca de la conceptie. E un adevar incomod, stiu. A fost un Mars pentru sustinerea femeilor care au nascut impotriva vointei familiei si au avut mult de suferit mai degraba din partea celor din jur decat din partea bisericii, asa cum s-a tot spus. A fost un Mars pentru ca societatea sa inteleaga ca asupra femeilor insarcinate sa fac presiuni.

Cea mai mare dezamagire a mea a venit din partea rezistentei si a lui andrei rosu. Ei, care ar trebui sa stie cel mai bine cum e sa iti exprimi parerile in strada, ei au judecat cel mai tare si au promovat niste articole de toata jena. De data asta, sunt de partea ailalta a baricadei (desi tare mi-ar fi placut sa nu fie o baricada). Si cred ca voi ramane aici din respect si din iubire fata de valorile familiei mele de pe pamant si de dincolo.

Citește și Fotograful Elena Dumitrescu despre presiunea asupra femeilor cu mai mult de doi copii: „Nu vă rușinați; să dai viață nu e rușine. Nu se știe cum copilașul vostru va schimba lumea”

Citește și Elena Dumitrescu: Jurnal de mămică (1) – „Ce buni sunt copiii la casa omului! Așa o ordine îți pun în gânduri, în priorități și în viață!”

Citește și Comunicat de presă: Marșul pentru viață 2017: 110.000 de participanți în orașele românești

Citește și Comunicat de presă: Marșul pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”

Screenshot_20170328-110702 Screenshot_20170328-110709

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button