sfaturi pentru tineri

Manechin de la Victoria’s Secret renunță la modeling: „Mă simțeam ca o bucată de carne”

Victoria

de Tamara Rajakariar, 1 mai 2013, MercatorNet.com

De câte ori le aud pe fetele tinere spunând că speră să devină manechine într-o bună zi, mă-ncearcă o tristețe. Asta nu pentru că nu ar fi o profesie demnă, ci pentru că realitatea industriei înseamnă că cel mai probabil vor cădea pradă unor probleme profunde și vor acționa în moduri care le vor văduvi de demnitate.

Aceasta a reieșit încă o dată când ni s-a spus de curând la știri că un fost manechin pentru Victoria’s Secret Angel a mărturisit de ce a renunțat la locul de muncă mult-râvnit. Kylie Bisutti a obținut locul de muncă când avea doar nouăsprezece ani, însă totul s-a năruit când pozele de la o fotografiere în bikini au ajuns pe un site porno, iar un fotograf i-a confirmat îngrijorarea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Atunci mi-am data seama. Eram plătită că să mă dezbrac și să pozez provocator că să-i excit pe bărbați. Nu mai era vorba de haine și de modeling; mă simțeam că o bucată de carne”.

Modelingul ar trebui să-i facă pe spectatori să observe frumusețea într-un mod respectabil, iar eu cred că majoritatea fetelor (la nivel subconștient) intră în această industrie cu scopul de a reprezenta acest ideal. În cele mai multe cazuri însă, nu așa se întâmplă. După cum a aflat Bisutti, majoritatea manechinelor sunt acolo pentru că atrag atenția: ele atrag pofta sexuală a  bărbaților și invidia femeilor.

Adevărul mi s-a reconfirmat într-un weekend, când am participat la o sesiune foto pentru o marcă de haine cu ținută sobră lansat de o prietenă. Aceste ședințe au tendința de a le lăsa pe fete cu un sentiment de nesiguranță și de ură față de propriul corp, datorită comparațiilor cu celelalte persoane implicate.

Însă, către sfârșitul ședinței foto, mi-am dat seama că, deși fusesem înconjurată de manechine absolut minunate, nu am trecut prin nicio clipă de anxietate.

Prietena mea crease rochii de seară care nu puneau în evidență o anume parte a corpului, ci revelau întreagă frumusețe a femeii care o purta, așa că am plecat simțindu-mă mai degrabă inspirată decât întristată. Nu asta ar trebui să fie scopul modei și al modelingului?

Traducere: Flavia-Maria Hemcinschi

http://www.mercatornet.com/family_edge/view/12146


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button