homosexualitate

Legea căsătoriei între persoane de același sex / Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (III)

law

Acesta este al treilea articol dintr-o serie de șase articole privitoare la dezbaterea „căsătoriei” între persoane de același sex.

Legea este un bun profesor, încurajează sau descurajează comportamente

Este de înțeles că homosexualii vor ca relațiile lor să aibă un statut social egal cu acelea ale heterosexualilor și că ei privesc legea ca pe o armă în a impune această acceptare publicului. Activistul homosexual Michelangelo Signorile crede despre căsătoria persoanelor de același sex că este „o șansă pentru a transforma pe de-a întregul definiția familiei în cultura americană. Este unealta finală prin care să dărâmăm toate legile privitoare la sodomie, pentru a educa în privința homosexualității și a SIDA în școlile publice, pe scurt, pentru a deschide poarta unei schimbări totale în felul în care societatea ne privește și ne tratează”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Andrew Sullivan este de acord. El scrie: „Dacă nimic altceva nu s-ar face și căsătoria între homosexuali s-ar legaliza, 90 de procente din munca politică în a atinge egalitatea homosexualilor și lesbienelor ar fi realizate. Este, în final, singura reformă care contează.”

Acceptarea civilă

Acum am ajuns la adevăratul motiv pentru care activiștii homosexuali luptă din greu pentru ca această căsătorie să fie susținută guvernamental. Efortul lor asiduu pentru căsătoria între persoane de același sex nu este cu adevărat legat de drepturile civile, ci de acceptarea civilă. Căsătoria susținută guvernamental este acea lege care va normaliza comportamentul homosexual în orice alte contexte. Sullivan și Signorile au dreptate în ce-i privește. Ei recunosc puterea legii în a schimba comportamente și atitudini pe termen lung. Legea este un mare profesor – mulți oameni cred că orice este legal este moral și, pe cale de consecință, ar trebui acceptat. Trebuie doar să ne uităm la cele mai învrăjbitoare chestiuni din istoria țării noastre – sclavia și avortul – pentru a vedea cum puterea legii influențează atitudini și comportamente.

Exemple

La începutul Războiului Civil, țara noastră a fost practic împărțită în problema sclaviei, dar astăzi practic toată lumea crede că sclavia este rea din punct de vedere moral. Ce s-a schimbat? Cu siguranță nu am devenit mai religioși sau mai pioși. Nu, ceea ce s-a schimbat este legea. Al Treisprezecelea Amendament al Constituției Statelor Unite a ajutat la învățarea fiecărei noi generații că sclavia este rea.

Din păcate, o schimbare legislativă poate duce noile generații pe un drum greșit. Când Curtea Supremă a emis concluzia în cazul Roe vs Wade, în 1973, cei mai mulți americani credeau că avortul este rău așa cum arătau legile din fiecare dintre cele cincizeci de state care îl interziceau sau îl restricționau. Dar astăzi, țara este încă divizată în mod egal. Într-o situație inversă celei a sclaviei, ce era odinioară considerat imoral (și astfel ilegal) a devenit dintr-o dată un drept creat de guvernul federal. Legalizarea a dus la o mai mare acceptare socială a avortului și la o creștere de șaisprezece ori mai mare a numărului de avorturi la nivel național. Dacă căsătoria persoanelor de același sex primește susținere guvernamentală, cel mai probabil vom vedea și o dezvoltare a comportamentului homosexual.

Un al treilea exemplu al impactului legii este divorțul. Activiștii homosexuali au dreptate când spun că heterosexualii au degradat căsătoria prin divorț. Dat fiind impactul negativ al divorțului asupra copiilor și societății, cred că legile care permit divorțul ar trebui înăsprite. Divorțul ar trebui să fie categoric o ultimă soluție.

Dar faptul că heterosexualii au degradat căsătoria prin divorț nu reprezintă un argument pentru căsătoria între persoane de același sex. De fapt, istoria recentă a legii și a divorțului aduce argumente împotriva acestui tip de căsătorie. Marile probleme sociale pe care le experimentăm de la liberalizarea legilor pentru divorț ar trebui să ne ajute să realizăm cât de importantă este legea pentru sănătatea familiei și a țării. Când se aprobă legi care slăbesc familia, întreaga națiune se îmbolnăvește. Aceasta ar trebui să ne facă să protejăm familia, nu să o slăbim în continuare. Când un pacient suferă de o boală, să i se dea o altă boală nu este tocmai o rețetă pentru starea de bine. Cum poate căsătoria între persoane de același sex să dăuneze căsătoriei naturale? Vom vedea la punctul 4.

Sursă: All about love

foto: http://www.freedigitalphotos.net

Citește și:

Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (I) / Căsătoria naturală este fundația unei societăți civilizate

Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (II) / Comportamentul homosexual este inerent distructiv

Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (II) / Sănătatea în cazul relațiilor homosexuale

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button