avortdizabilităţisindrom Down

Avortul ne conduce la „o lume fără Sindrom Down”. Mai precis, fără copii cu Sindrom Down

down-syndrome-3

de Anne Trainer, TheJournal.ie, 4 februarie 2017

Opinia publicată într-un ziar online irlandez, din care extragem fragmentul de mai jos, vine pe fundalul dezbaterilor din societatea irlandeză referitoare la dreptul la viață al copiilor nenăscuți. Constituția irlandeză consfințește dreptul egal la viață pentru copilul nenăscut și mama sa prin ceea ce se numește Amendamentul 8. La finele anlui 2016 acest amendament a fost atacat de o parte a societății civile, iar acum se încearcă organizarea unui referendum care să schimbe legea fundamentală a țării pentru a face avortul la cerere mai accesibil. Au existat în trecutul recent propuneri de a oferi acces la avort mamelor de copii diagnosticați in utero cu Sindrom Down.

Luna trecută, dr. Peter McParland, ginecolog la Maternitatea Națională din Dublin, Irlanda, a vorbit în Adunarea Cetățenilor, Parlamentului Irlandez, despre consecințele legalizării avortului pe motiv de dizabilitate a fătului:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În Marea Britanie, 90% din bebelușii cu Sindrom Down sunt avortați. În Islanda, toți, până la unul sunt avortați, 100%. În ultimii cinci ani, nici un copil cu Sindrom Down nu s-a mai născut.

Danemarca le urmează exemplul, estimându-se că nu va mai avea nici un copil cu Sindrom Down până în 2030.

Aceste statistici înfiorătoare ne arată exact încotro se îndreaptă Europa în termeni de legalizare a avortului [n.red. – pe motiv de dizabilitate a fătului]: către o lume „lipsită de Sindrom Down”.

Nu mai este de mirare că, în Marea Britanie, Lord Shinkwin, membru al Camerei Lorzilor care suferă de o dizabilitate congenitală, a ținut săptămâna trecută un discurs puternic în care sublinia

care este viitorul…. Persoanele cu dizabilități congenitale sunt pe cale de dispariție

VIDEO: Discursul ținut de Lord Shinkwin în Camera Lorzilor

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

2 Comments

  1. Ce sa mai spunem despre copiii care erau diagnosticați in uterul matern cu sindromul Down si la naștere s-a dovedit a fi fals?Cati copiii se pot naște totusi sănătoși ?Iar cei bolnavi,n-au dreptul la viata?!

  2. Ce sa mai spunem despre copiii care erau diagnosticați in uterul matern cu sindromul Down si la naștere s-a dovedit a fi fals?Cati copii se pot naște totusi sănătoși ?Iar cei bolnavi,n-au dreptul la viata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button