Marşul pentru Viaţă

IPS Casian și participanții la Marșul pentru viață de la Galați s-au rugat pentru copii, tineri și familii

de Redacția Stiripentruviata.ro

Marșul pentru viață de la Galați s-a desfășurat sâmbătă, 30 martie 2024, pe un traseu care a inclus faleza superioară a Dunării, biserica fortificată Precista și s-a încheiat la Catedrala Arhiepiscopală, unde Înaltpreasfințitul Părinte Casian s-a rugat împreună cu participanții pentru toți copiii născuți și nenăscuți, pentru tineri și familii.

Copiii prezenți au cântat imnuri închinate Maicii Domnului, au aprins lumânări și s-au bucurat de cadrul primitor al catedralei.

Marșul pentru viață de la Galați s-a desfășurat sâmbătă, 30 martie 2024, pe un traseu care a inclus faleza superioară a Dunării, Biserica Precista și Catedrala Arhiepiscopală. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos le-a mulțumit organizatorilor și participanților că susțin firescul vieții și că mărturisesc că fiecare om are dreptul la viață începând de la concepție.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
IPS Casian a participat sâmbătă, 30 martie 2024, la Marșul pentru viață de la Galați. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

O manifestare similară a avut loc la Brăila, unde participanții s-au strâns la Biserica „Sfânta Parascheva” din centrul orașului, s-au rugat și apoi au pornit către Catedrala „Nașterea Domnului“.

Numeroși tineri au participat sâmbătă, 30 martie 2024, la Marșul pentru viață de la Galați. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

La punctul de sosire, participanții și preoții au rostit rugăciuni și au înălțat cântări către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate darurile și, în special, pentru darul vieții.

Marșul pentru viață de la Brăila a fost organizat sâmbătă, 30 martie 2024, de Arhiepiscopia Dunării de Jos și Protopopiatul Brăila. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Părintele Ionel Rotaru, vicar eparhial, a transmis un mesaj de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, iar medicii și preoții au transmis mesaje pro-viață.

Evenimentele de la Brăila și Galați au fost organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos în colaborare cu asociațiile Studenți pentru viață și România pentru viață. La Galați s-au mai implicat în organizare Asociația Iubim toți oamenii, Ortodoxia Tinerilor și ASCOR Galați.

Copiii participanți la Marșul pentru viață de la Brăila au cântat imnuri închinate Maicii Domnului și au participat la rugăciunea oficiată la Catedrala Ortodoxă din oraș sâmbătă, 30 martie 2024. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Marșuri pentru viață au avut loc sâmbătă și la Făurei, Ianca, Însurăței, Tecuci și Tg. Bujor. Acestea au fost organizate de protopopiatele din Arhiepiscopia Dunării de Jos și alte instituții din fiecare localitate.

Marșul pentru viață 2024 a fost organizat și în alte cinci orașe din cuprinsul eparhiei. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viață, o serie de manifestări desfășurate în fiecare lună martie, pentru a conștientiza societatea cu privire la dreptul la viață al copiilor nenăscuți, frumusețea copiilor și copilăriei, precum și nevoia de sprijin pentru femeile în criză de sarcină.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button