sarcinăvalorile familiei

Impresionanta bătălie pentru viață a unui bebeluș prematur din America. Tatăl aduce un omagiu mamei

Traducere: Amelia Mocanu
Redactare: Stiripentruviata.ro

Când Rachel Harvey din Tenessee, SUA, a fost dusă de urgență la spital, având o sarcină cu risc ridicat, medicii au decis să nu-i facă cezariană până când nu este absolut necesar. Două săptămâni mai târziu, Levi James s-a născut prematur, cântărind doar 283 de grame. Se născuse la 27 de săptămâni de sarcină, devenind cel mai mic copil născut prematur de la Spitalul Erlanger.

De dimensiunea unui copil de numai 21 de săptămâni, Bebe Levi a venit pe lume după ce medicii au descoperit că lichidul amniotic al mamei era scăzut și nu creștea corespunzător. Tensiunea arterială a mamei era prea mare, iar aceasta provoca probleme cu placenta. Chiar înainte de nașterea prematură, situația devenise și mai gravă.

Bebe Levi, cel mai mic prematur de la Spitalul Erlanger, Tenessee, SUA, și părinții lui.

„În acest moment, fluxul de sânge scăzuse și devenise periculos pentru Levi să rămână în interiorul mamei sale”, a explicat tatăl copilului, Damon Harvey. „Din păcate, s-a descoperit că Levi nu crescuse prea mult și încă măsura aproximativ cât un copil de 21 de săptămâni de sarcină.  Am sperat câteva că steroizii îl puteau ajuta, dar s-a decis destul de brusc să fie scos din burta mamei.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În timpul operației, tatăl s-a rugat, ceea ce i-a încurajat pe doctori. Aceștia au spus că „au văzut lucruri incredibile petrecându-se ca răspuns la rugăciune”. Deși operația a decurs bine, medicii și-au dat seama că Levi avea cordonul ombilical înfășurat de două ori în jurul gâtului și cu un nod.

Băiețelul ar fi trebuit să cântărească cel puțin 450 de grame pentru a supraviețui, dar abia avea peste 280 de grame.

Levi s-a născut cu greutatea de 283 de grame. Pentru 27 de săptămâni de sarcină, ar fi trebuit să aibă 450 de grame.

În ciuda șanselor lui mici de supraviețuire, copilul a continuat să-i uimească pe doctori. Problemele obișnuite la bebelușii prematuri sunt dezvoltarea plămânilor și sănătatea ochilor. „Uneori sunt uimit de numărul de miracole pe care le-am văzut până acum în viața lui Levi”, scria tatăl său cu șase luni în urmă pe Facebook, cerându-le tuturor prietenilor să se roage zilnic ca Levi să poată ajunge acasă și să-l cunoască pe fratele său mai mare, Dean.

Micul Levi nu a trăit decât șase luni după nașterea prematură, dar lupta pentru viața lui a arătat cât de departe sunt dispuși să meargă medicii pentru un copil dorit, chiar dacă insuficient dezvoltat. Atât medicii, cât și familia și prietenii s-au luptat cu ce au avut la îndemână – știința sau rugăciunea – pentru a-i oferi micului Levi o șansă la viață.

Rachel, mama lui, i-a fost mereu alături la Terapie Intensivă. Dean, fratele lui mai mare, îl aștepta acasă.

În acest timp, tatăl, Damon, a scris pe Facebook un mesaj de Ziua Mamei în SUA, dedicat soției sale:

„Ce mamă puternică sărbătorim azi! Rachel Harvey a sacrificat atât de mult pentru a avea grijă de copii, de Dean și Levi. Ea este calmul din mijlocul haosului, strălucirea casei noastre și căldura vieții noastre. E punctul de echilibru care ne veghează casa cu hrănicie. Este comoara neprețuită și jumătatea mea cea mai bună. Sunt puține femei cărora Dumnezeu le-ar fi încredințat dificila călătorie prin viață a micuțului Levi. A fost aleasă să fie mama lui Levi, dar nu a încetat nicio clipă să fie și mama lui Dean. A fost mereu la căpătâiul lui Levi, care la naștere abia cântărea câteva sute de grame și nu avea voce ca să-i mulțumească. Nu există dragoste mai mare decât aceasta și este un exemplu profund de iubire maternă”.

Bebe Levi a pierdut lupta pentru viață la șase luni după nașterea sa prematură, dar viața lui nu a fost zadarnică, pentru că i-a inspirat pe cei din jur să se lupte pentru binele lui.

Scurta viață a lui Levi ne demonstrează că fiecare viață contează și merită să fie adusă pe lume, pentru că ne inspiră și ne ajută să devenim mai buni, sacrificându-ne pentru ceilalți, pentru viața lor.



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button