familie

Florin Barbu, ai cărui copii au fost dați unui cuplu de homosexuali englezi milionari, a mers să se roage la Mănăstirea Cernica

Miercuri, 17 octombrie 2018, la Mănăstirea Cernica a venit să se roage Florin Barbu, românul ai cărui copii au fost preluați abuziv de serviciile sociale din Marea Britanie și dați în adopție unui cuplul de homosexuali.

„Nu mai intru decât rar pe Facebook, pentru că nu am ce comunica. Oamenii care i-au adoptat sunt milionari, nu mă pot lupta cu ei. Când vor împlini 16 ani, vor putea, conform legii, decide cu cine vor să locuiască. Doar la Dumnezeu mai e speranța”, spune Florin Barbu.

Românul nu mai are nicio veste de la copii și simte că a epuizat toate căile prin care ar fi putut să sensibilizeze opinia publică și autoritățile cu privire la nevoia de recuperare a copiilor și redare a lor familiei extinse din România care îi așteaptă cu brațele deschise.

Minorii Andi (acum de 7 ani) și Diana (acum de 10 ani), cetățeni români, au fost preluați de autoritățile britanice în urma unor certuri repetate între părinți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deși Florin Barbu și-a arătat disponibilitatea de a lua înapoi imediat copiii, dovedind și capacitatea de a-i întreține într-o familie de tip monoparental, și deși copiii au declarat că vor să stea cu el, autoritățile au preferat să-i dea imediat spre adopție unui cuplu de homosexuali.

Soluția de protecție aleasă de autoritățile britanice contravine Convenției cu privire la drepturile copilului adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 și ratificată de România prin legea 18/1990. Astfel, potrivit articolului 20, alin. 3: „În alegerea uneia dintre aceste soluții (de protecție – n.n.) este necesar să se țină seama în mod corespunzător de necesitatea unei anumite continuități în educarea copilului, precum și de originea sa etnică, religioasă, culturală și lingvistică”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button