familiefilm artisticfilm pro-viață​Film&Foto

Filme pro-viață și pro-familie

bella_full-580x342

Bella

Film artistic, SUA, 2006

Un film emoționat despre adopția care salvează vieți. Un film a cărui proiecție a salvat deja vieți.

Cu Eduardo Verastegui și Tammy Blanchard.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Aici este descrierea lui de pe Wikipedia.

sarah

Alegerile lui Sarah

Film artistic, SUA, 2009

Un film despre dificultatea deciziei de a naște un copil când aceasta apare pe neașteptate. Orice femeie însărcinată, fără să se aștepte, își recunoaște trăirile în acest film și poate învăța cum să le gestioneze și să facă o alegere în interesul ei și al copilului ei.

Cu Rebecca St. James și Julian Bailey. Rebecca St. James a scris și melodia principală a filmului și, împreună cu Nancy Rue, va lansa în 27 mai 2014 un roman scris pe baza filmului.

Aici este descrierea lui de pe Wikipedia.

Ostrov.2006.2

Ostrov

Film artistic, Rusia, 2006

Am inclus acest film între cele propuse nu doar pentru scena în care o tânără însărcinată este povățuită, într-un fel aparte, să nu facă avort, ci pentru că mesajul filmului este de folos pentru orice femeie ori bărbat care se simt responsabili pentru de avort.

Cu Petr Mamonov, în regia lui Pavel Lungin.

Aici este descrierea lui de pe Wikipedia.

itsagirl

Este o fată!

Film documentar SUA, 2012

Circa 200.000.000 de femei nu s-au născut ca urmare a avorturilor selective în funcție de sex, majoritatea în India și China. Regizorul a dorit să realizeze un documentar despre traficul de femei. Când a întâlnit în India o femeie care și-a ștrangulat 8 fiice nou-născute pentru că erau fete și nu băieți, s-a decis să realizeze acest film deosebit.

Regia: Evan Grae Davis.

Aici este descrierea de pe Wikipedia.

Trailer oficial: https://www.youtube.com/watch?v=ISme5-9orR0

sex-price-tag-lg

Sexul are un preț

Documentar, SUA, 2000

Pam Stenzel vorbește anual la 250.000 de adolescenți. Din propria experiență și din experiența a milioane de oameni, ea explică de ce viața sexuală în afara căsătoriei are un preț și spune care este acesta. Cei care o ascultă se vor gândi dacă sunt dispuși să îl plătească.

Gimme Shelter

Film artistic, SUA, 2013

Descriere: Este povestea unei adolescente (Vanessa Hudgens) rămasă gravidă, care este alungată de acasă de mama ei. Ea încearcă să îl găsească pe tatăl ei biologic (Brendan Fraser) pentru a-i cere ajutorul. Tatăl îi pune însă fetei o condiție pe care ea o consideră inacceptabilă. Ajunsă pe străzi, viața ei devine o luptă pentru supraviețuire.

Actori: Brendan Fraser,Rosario Dawson,Vanessa Hudgens

October baby

Film artistic,SUA, 2011

Descriere: Hannah e în primul an de facultate și trăiește o perioadă de neîncredere, teamă și timiditate specifică bobocilor. În prima reprezentație teatrală în care Hannah joacă la facultate, ea leșină, iar seria de teste medicale pe care le face pentru a afla ce problemă de sănătate, duc la descoperirea unui vechi secret. Părinții ei nu sunt adevărații ei părinți, ci a fost adoptată, după ce mama ei naturală nu a reușit să o avorteze.

Confuză și furioasă, Hannah se bazează pe sprijinul celui mai vechi prieten pe care-l are, Jason. Acesta are un spirit aventuros și o convinge pe Hannah să i se alăture lui și unui grup de amici într-o călătorie pe timpul vacanței de primăvară. Călătoria o va ajuta pe Hannah să-și descopere trecutul ascuns și să găsească forță pentru viitorul despre care știe la fel de puține lucruri. Călătoria o va învîța pe tânără că fiecare viață e frumoasă, indiferent cum a început.

Actori : Rachel Hendrix, Jason Burkey, John Schneider

Cu Rachel Hendrix, Jason Burkey, John Schneider

The Silent Scream | Strigătul mut

 „Strigătul mut” („The Silent Scream”) este un documentar care arată că AVORTUL nu „îndepărtează un ghem de țesuturi”, așa cum afirmă susținătorii acestuia, ci UCIDE O FIINȚĂ VIE. Filmul prezintă și explică înregistrarea cu ultrasunete a unui avort prin aspirație, în primul trimestru de sarcină.

Imaginea copilului nenăscut, ferindu-se de chiuretă și căscând gura într-un „strigăt mut” în încercarea de a scăpa de instrumentul ucigaș, este una din cele mai dramatice scene captate vreodată.

Filmul este realizat și prezentat de dr. Bernard Nathanson, pe care „Strigătul mut” l-a schimbat total. Din director al uneia din cele mai mari clinici de avorturi din New York și fondator al organizației care a legalizat avortul în SUA (NARAL), dr. Nathanson a devenit un mare luptător pentru cauza vieții.

Perspectiva din care este realizat acest film nu are nimic religios. La data realizării lui, dr. Nathanson s-a declarat ateu, abia după mai mulți ani s-a convertit la creștinism. De asemenea filmul se remarcă prin faptul că nu prezintă „convingerile personale” ale autorului, ci fapte obiective verificabile și care pot fi înțelese de orice privitor. El a fost prima mărturie filmică a crudului  adevăr că avortul nu înseamnă „dreptul femeii de a alege”, ci o crimă comisă „legal” împotriva unei ființe umane.

The Answer | Răspunsul (urmare la „Strigătul mut” | „The Silent Scream”)

Imediat după lansarea în 1985, filmul „Strigatul mut” (vezi aici cu traducere în română: http://www.strigatulmut.ro ) a fost atacat virulent de lobby-ul pro-avort care acuza că pelicula a fost manipulată, că fătul avea mai mult de 12 săptămâni și chiar că dr. Nathanson ar fi fost medicul care a făcut acel avort.
Aici puteți vedea „Răspunsul” – inclusiv mărturia personală a medicului care a întrerupt sarcina din „Strigătul mut”.

De la concepție la naștere

 

 

 



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button