avort

Fetițe gemene salvate prin procedura de inversare a avortului medicamentos

de Redacția Stiripentruviata.ro
Traducere după Live Action de Studenți pentru viață Iași

Alexis, însărcinată în aproximativ șase săptămâni, făcea ecografie la cea mai aglomerată clinică de avort din Carolina de Nord. Chiar atunci, medicul a rostit cu nonșalanță un cuvânt care avea să-i schimbe întregul curs al sarcinii: „Ah, gemeni”.

Femeia nu a văzut imaginea, dar impactul cuvintelor a fost suficient. Întotdeauna își dorise gemeni. În timp ce mintea ei încerca să își ordoneze emoțiile și să absoarbă noua informație, i s-a administrat prima pilulă de avort medicamentos și i s-a înmânat o a doua, pe care trebuia să o ia după 48 de ore.

Era încă amețită când a părăsit clădirea, dar un consilier pro-viață aflat pe trotuarul din fața clinicii i-a spus: „S-ar putea să nu fie prea târziu pentru tine, încă te pot ajuta să-ți salvezi copilul”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Am început extrem de repede tratamentul de inversare a efectului pilulei de avort”, a declarat Courtney Parks, coordonatoarea intervențiilor în situații de avort medicamentos de la o clinică pro-viață care se numește HELP Pregnancy Center.

Avorturile chimice implică două medicamente: mifepriston și misoprostol. Mifepristonul, prima pastilă, destabilizează sarcina prin blocarea progesteronului, hormonul natural necesar pentru a susține o sarcină sănătoasă. Pentru a finaliza avortul, misoprostolul induce travaliul, forțând trupul femeii să expulzeze copilul mort.

Pentru a salva viața copiilor nenăscuți, tratamentul de inversare al pilulei de avort a fost dezvoltat de Matt Harrison, director al centrului HELP, și George Delgado, medic californian, în urmă cu mai bine de un deceniu.

Acesta funcționează printr-o suplimentare cu progesteron până la 72 de ore după ce o femeie a luat prima pastilă de avort medicamentos.

În prezent, gemenii lui Alexis sunt doi dintre cei 750 de bebeluși pe care centrul HELP i-a salvat prin această procedură de inversare a efectului avortului medicamentos.

Courtney Parks, unul dintre cei 800 de medici din cadrul rețelei, speră că povestea lui Alexis va avea un rol important în salvarea mai multor familii de la durerea avortului. „Sperăm, cu adevărat, că mai multă lume va afla că este posibilă inversarea efectului avortului medicamentos și că procedura salvează vieți”, a spus ea.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button