Euroalegerile din România și problema familiei
de Ștefania Armanca
Pe 24 mai, Cristina Pînzaru, jurnalist la Nasul.TV, publica un editorial în care îi avertiza pe români să voteze cu atenție, deoarece europarlamentarii pe care îi trimit la Strasbourg fac și desfac legi care afectează direct familia și modul în care aceasta a fost înțeleasă până acum.
Jurnalista le reamintea cititorilor că europarlamentarii de la PSD și PNL au fost cei mai disciplinați votanți ai rapoartelor antifamilie din Parlamentul European (Estrela, Lunacek și Zuber), care prevedeau, în principal:
1. desființarea autorității parentale, sub pretextul că alegerile pe care le fac părinții pentru educația copiilor le îngrădesc acestora deplina realizare ca persoane;
2. obligativitatea educației sexuale începând cu ciclul primar;
3. avort și contracepție gratuite pentru adolescenți, fără știrea și acordul părinților;
4. avort, contracepție și operații de schimbare de sex decontate din bani publici;
5. obligarea unor furnizori de bunuri și servicii de a trece peste obiecția de conștiință și a le furniza serviciile lor persoanelor de același sex (de exemplu bisericile, florăriile, firmele organizatoare de nunți să fie obligate să se implice în organizarea/oficierea de nunți pentru persoanele de același sex);
6. organizarea de parade publice gay cu protecția și deplinul sprijin al autorităților;
7. recunoașterea căsătoriilor homosexuale în toate țările din UE;
8. educarea elevilor „într-o viziune pozitivă” asupra homosexualității;
9. introducerea teoriei genului în educația școlarilor (aceasta susține că diferențele bărbat-femeie nu există, sunt doar o chestiune de educație, iar în realitate identitatea sexuală poate fi schimbată în orice, în funcție de dorința individului).
Până la urmă, rapoartele Estrela și Zuber nu au trecut, dar Lunacek da, iar consecința este că, astfel, Parlamentul European recomandă cu tărie adoptarea de către toate țările a punctelor 5-9 de mai sus.
Europoliticienii din PSD și PNL au votat în favoarea rapoartelor: Norica Nicolai, Renate Weber (PNL), Corina Crețu, Ioan Mircea Pașcu (PSD), Cristian Preda (PDL) sunt doar câteva dintre numele cunoscute, pe lângă altele din partidele lor care au votat în favoarea acestor inițiative legislative în Parlamentul European. Cel mai probabil, cetățenii care i-au trimis acolo nu au idee de modul în care sunt reprezentați, iar unii politicieni întrețin confuzia, punându-și pe față masca evlaviei, cum a făcut Renate Weber, când le-a urat românilor „Hristos a-nviat!”, cu toate că votul său în favoarea acestor inițiative este unul vădit împotriva spiritului creștin.
Un editorial de pe culturavietii.ro a remarcat, de altfel, anul acesta, că socialiștii, liberalii, verzii și extrema stângă formează în Parlamentul European un front comun care susține toate inițiativele de inspirație neo-marxistă, o ideologie potrivnică familiei naturale.
În interiorul partidelor românești sunt viziuni contradictorii despre familie
Problema este că nici (neo)conservatorii din grupul parlamentar al Popularilor Europeni nu sunt previzibili când vine vorba de a ține piept ofensivei neo-marxiste anti-familie. În chestiuni care afectează problema familiei, voturile din acest grup parlamentar, de care aparține PDL și, în noua legislatură și PNL (dacă se va respecta anunțul făcut de Crin Antonescu), sunt împărțite în funcție de interesele diferiților membri.
Să luăm ca exemplu și un partid nou, de orientare centru-dreapta, care ar putea face parte din grupul Popularilor Europeni în noul Parlament European: Partidul Mișcarea Populară (PMP), care îl are ca vârf de lance pe Cristian Preda. Ca reprezentant al PDL-PPE la vremea respectivă, Preda a votat în favoarea Raportului Zuber, care spune că părinții nu ar mai trebui să poată face alegeri pentru educația propriilor copii. Acum, acesta a candidat la europarlamentare pe lista PMP, un partid care a obținut circa 6% din voturi și care promovează „identificarea celor mai bune forme de recunoaștere (inclusiv prin facilități fiscale) a plusvalorii sociale obținute ca urmare a participării părinților si bunicilor la educația copiilor și la îngrijirea copiilor, vârstnicilor si a persoanelor cu dizabilități în sânul familiei”. Ce să mai înțelegi? Nu-ți rămâne decât să speri că omul și-o fi revizuit între timp părerile și că, dacă ajunge în forul legislativ al UE, va susține de acum familia.
Tot PMP, partid care a obținut peste 6% din sufragii la Europarlamentare, are următoarea viziune despre familie: „…familia este de neînlocuit ca instituție în care dragostea și bunătatea, simpatia și solidaritatea umană sunt prețuite și cultivate, unind astfel generații diferite. Este locul unde părinții, copiii și bunicii asumă responsabilități și sunt solidari unii față de ceilalți. Familiile puternice sunt parte a soluției pentru ca structura populației să fie sursă a dezvoltării, nu barieră pentru aceasta”.
În lumina acestora, e greu de înțeles faptul că Secretarul General al PMP, Cristian Petrescu, răspundea, chiar înainte de alegeri, la un sondaj lansat de stiripentruviata.ro pe tema familiei, astfel: „….Susțin faptul că este necesară o modernizare a definirii instituției familiei. Consider că Uniunea Europeană trebuie să fie deschisă către acceptarea diferitelor valori și norme culturale. Astfel susțin inițiativa domnului Remus Cernea de recunoaștere a prezenței poligamiei, poliandriei și poliamorismului în lume. În ceea ce privește statul Român, sunt de părere că acesta este dator să extindă aceasta definiție…”.
Nici în PSD membrii nu sunt aliniați în ceea ce privește chestiunea familiei. Cu toate că, la Strasbourg, partidul său susține toate aceste noi inițiative legislative care afectează familia naturală, la Timișoara, Ecaterina Andronescu a declarat, citată de pesurse.ro, că nu e de acord cu căsătoria gay: „Fiecare avem o misiune pe pământul acesta, noi trebuie să asigurăm generațiile viitoare și lucrul acesta este dat natural prin căsătoriile dintre bărbați și femei. De aceea, dacă ne-am duce cu mintea mai departe, am înțelege că la un moment dat omenirea se termină dacă lucrurile acestea proliferează excesiv de mult, de aceea eu personal nu cred că aceasta este o soluție, deși sunt de acord că trebuie să respect decizia fiecărui individ în legătură cu răspunsul la întrebarea ce face cu viața lui?”
Este bine că aceste chestiuni au ajuns în dezbatere și în România. Cel mai probabil, contradicțiile interne din interiorul partidelor cu privire la acestea se datorează noutății absolute a respectivului tip de dezbatere, care în România nu a existat până acum.
Foto: www.freedigitalphotos.net