Marşul pentru Viaţă

VIDEO, transcript integral. Emanuel Buta la Marșul pentru viață 2019 de la Iași: „Binele care trebuie acum apărat este viața copiilor și pacea sufletească a femeilor însărcinate”

Discurs rostit la Iași, cu ocazia Marșului pentru viață 2019 – „Unic din prima secundă” (23 martie 2019), de Emanuel Buta, președintele Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Iași.

„Bună ziua tuturor!

Sunt Emanuel Buta, masterand în cadrul Facultății de Teologie din Iași și Președinte al ASCOR Iași. Mă bucur mult să fiu și anul acesta prezent la Marșul pentru Viață, alături de dumneavoastră și alături de celelalte persoane din cele peste 600 de localități din România și Republica Moldova care fac activități pro-viață în această zi.

Oare nu este acesta semnul unei mari unități a noastre, a românilor? Iar această unitate este una în bine. Cred că, după pustiirea comunismului, care a adus în toate țările est-europene o „cultură a morții”, adică niște maxime de avorturi între țările lumii, o generație „pro viață” se formează încet-încet. Astfel, cred că lucrurile cele mai frumoase de pe pământ – viața și copiii – vor fi protejate tot mai mult.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Poate părea un paradox faptul că am ajuns să apărăm ceea ce este mai frumos și mai vrednic de dorit. Dar întreaga istorie a umanității ne arată că binele trebuie mereu apărat. Iar dacă binele care trebuie acum apărat este viața copiilor și pacea sufletească a femeilor însărcinate, atunci acest bine este una dintre chemările generației noastre.

În special cred, de asemenea, că o generație de bărbați demni și curajoși se formează, bărbați care își înțeleg misiunea și își sprijină soțiile, bărbați care înțeleg că o femeie însărcinată are nevoie de ocrotire pentru a ocroti, la rândul ei, pruncul… Faptul că 80% dintre avorturi se fac la presiunea bărbatului nu este o dovadă de bărbăție, ci de lașitate și cruzime.

Gândindu-mă, apoi, la faptul că numărul de orașe și sate în care se fac activități pro-viață în România și Republica Moldova în această Lună este probabil cel mai mare din lume, trăiesc un sentiment de demnitate pentru neamul nostru. Sperăm că este o renaștere, clădită pe efortul generațiilor anterioare care au purtat povara comunismului. Sper că românii vor trăi din ce în ce mai mult în buna rânduială care respectă viața și pe Dătătorul ei și îi vor sprijini pe cei a căror viață este amenințată. Așezați între Orient și Occident, ortodocși de limbă latină, cred că avem a mărturisi mai mult Europei și, de ce nu, lumii, ce ne-au învățat părinții noștri duhovnicești despre viața și iubirea aproapelui.

Mă bucur de acest eveniment, de această sărbătoare pe care o consider a fi una națională și de această atmosferă plină de viață pentru că ea este una a speranței!

Mulțumesc!”

VIDEO. Emaunel Buta la Marșul pentru viață 2019 de la Iași

Emanuel Buta, Președinte ASCOR Iași, Marșul pentru Viață Iași 2019

Discursul domnului Emanuel Buta, președinte A.S.C.O.R Iași, la Marșul pentru Viață „Unic din prima secundă”, 23 martie 2019

Publicată de Pro Vita Iasi pe Vineri, 29 martie 2019


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button