viaţa de familie

Elena Dumitrescu: Jurnal de mămică (3) – „Mama cu copil mic nu e bună de nimic. Excepție făcând mama cu copil mic și alții mai mari. Ea e obligată să fie bună la toate”

Fotograful Elena Dumitrescu notează pe Facebook sentimentele și întâmplările prin care trece în timp ce este, pentru a treia oară, mămică. De la probleme cruciale precum strădania de a asigura condiții propice pentru un atașament sănătos la copil și până la momentele comice generate de oboseală sau nevoile unei mame care alăptează natural, postările ei deschid fereastra spre un univers despre care se vorbește prea puțin: sacrificiul matern de zi cu zi pentru a face din bebe om mare.

Acuma nu stiu cata importanta are parerea mea dar daca am concluzionat, ar trebui sa si impartasesc, nu? (Subliniez ca sunt concluziile mele personale)

1) Scutecele Huggies sunt superioare Pampersului, atat ca forma cat si ca material folosit in interior.

2) Hainele nou-nascutilor si ale bebeilor mici trebuie spalate pe dos si cu functia de extra-clatire. (Am scris initial extra-clatite. Gura pacatosului….

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

3) Contrar credintelor mamicilor, prin calcare, hainutele se incarca electrostatic si nu toti bebelusii sunt fericiti cu niste atingeri pe care ei le resimt ca ciudate. Deci eu nu am calcat niciodata nicio hainuta la nici unul dintre copii. 

4) Mama cu copil mic nu e buna de nimic. Exceptie facand mama cu copil mic si altii mai mari. Ea e obligata sa fie buna la toate ))

5) Cand ma apuca bufeurile stresului ma gandesc la cartea asta: ” La portile disperarii-inceputul sperantei” – Florica Batu-Ichim. O recomand cu caldura atunci cand viata pare complicata 

6) Mi-am amintit la ce serial terapeutic ma uitam cand era Teo bebe mic si dormea ore in sir pe burta mea: Doctor House.

7) Nu am crezut ca voi avea vreodata atata cantitate de bucurie la gandul ca am doua malluri foarte aproape de casa pana aseara cand, dupa 3 saptamani batute pe muchie de stat doar in casa (oooo, da!) am decis sa iesim juma’ de ora in „oras”. Ce „oras” super fain e Park Lake in comparatie cu bucataria mea!

8) Laptele de mama vine din mancare, lichide (cred ca in total am adunat vreo 3 ani de baut ceaiuri de lactatie:)), dar in primul rand din dorinta adevarata de a alapta si un pic de ajutor specializat la nevoie.

9) Atat stilul de parenting autoritar cat si cel permisiv au aceeasi sursa: neincrederea parintelui in copil.

10) Tipatul la copil si bataia nu sunt semne de putere ale adultului, sunt semne ale lasitatii, ale neputintei adultului. Vestea buna e ca adultul se poate vindeca.

11) Un tip pentru parintii copiilor mofturosi care nu mananca carne. Fierul se gaseste de fapt in sange, nu in carnea propriu-zisa, deci importanta e apa in care a fiert carnea. Zeama asta chioara poate fi folosita la piureuri, de exemplu . Si iaca asa si fierul!

12) Multumesc lui Dumnezeu si inventatorului blenderului pentru supa crema. Sa stau acum sa tai frumos zarzavatul pentru supa ne-crema ar fi tortura curata!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button