familievalorile familieiviaţa de familie

Elena Dumitrescu: „Jurnal de mămică” (12). „Ceea ce am acum este ceea ce am ales. Și am ales calea asta pentru că asta am simțit”

Fotograful Elena Dumitrescu notează pe Facebook sentimentele și întâmplările prin care trece în timp ce este, pentru a treia oară, mămică. De la probleme cruciale precum strădania de a asigura condiții propice pentru un atașament sănătos la copil și până la momentele comice generate de oboseală sau nevoile unei mame care alăptează natural, postările ei deschid fereastra spre un univers despre care se vorbește prea puțin: sacrificiul matern de zi cu zi pentru a face din bebe om mare.


Cred ca as putea face multe din lucrurile pe care mi le pun in minte daca muncesc mult. Daca trag tare, ca sa zic asa. Asa cum am invatat sa inot la 30 de ani si cum am invatat sa merg pe bicicleta la 31, si cum la 32 mergeam deja 100 de km cu bicla pe sosea. Asa cum am plecat de la un interviu de angajare si mi-am zis ca pot face lucrurile mai bine pe cont propriu. Asa cum mi-am explorat tot soiul de angoase si frici si nefericiri si le-am transformat in carburant pentru viitor. Toate lucrurile astea si altele imi dau incredere ca am un cuvant de spus in viata asta, mai ales in viata copiilor care misuna pe langa mine.

Ceea ce am acum este ceea ce am ales. Si am ales calea asta pentru ca asta am simtit. Ca si la manastire, unde nu te duci pentru ca nu ai facut fatza vietii din afara manastirii (pentru cine nu stie, chiar nu esti primit in manastire daca motivatia ta e ca esti neimplinit in viata de mirean), nu am ales sa fiu mamica care lucreaza de acasa pentru ca nu m-ar fi vrut nimeni din afara casei, ci pentru ca asta am simtit ca este chemarea mea. Si cum ar putea sa nu fie cand arata asa, miroase a laptic si e pufoasa ca o painica calda?

Citește mai multe însemnări și articole de Elena Dumitrescu aici.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button