familievalorile familiei

Elena Dumitrescu: „Jurnal de mămică” (10). „Cea mai bună activitate de făcut cu un bebel”

Fotograful Elena Dumitrescu notează pe Facebook sentimentele și întâmplările prin care trece în timp ce este, pentru a treia oară, mămică. De la probleme cruciale precum strădania de a asigura condiții propice pentru un atașament sănătos la copil și până la momentele comice generate de oboseală sau nevoile unei mame care alăptează natural, postările ei deschid fereastra spre un univers despre care se vorbește prea puțin: sacrificiul matern de zi cu zi pentru a face din bebe om mare.


Cand te uiti in ochii unui bebelus, vezi acolo un univers intreg de dragoste, o dorinta infinita de a fi si de a invata. Sa urmaresti parcursul unei fiinte umane este de-a dreptul fascinant :).

***

Petru: Mami, tu esti mamifera. Eu nu sunt, ca eu nu nasc pui.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

***

Cea mai buna activitate de facut cu un bebel este cititul de povesti. Bebelul meu sta fascinat in balansoar, cu mine asezata in fata ei, citindu-i pe voci. Ceea ce face cititul cu creierasul unui bebelus/copil mic/ copil mare este echivalent cu ce face ploaia cu o gradina de flori :).

***

Iti imparti viata cu sotul tau, stati ore si ore si alte ore impreuna. Ai toata increderea in el. Il crezi capabil de cele mai mari realizari. Si dupa 10 ani descoperi cu stupoare ceva: nu stie sa faca codita impletita 🙂

***

Am murit de trei ori pana acum. Am murit si am inviat cu fiecare dintre nasteri. Asa cum omida si fluturele aferent ei nu pot trai in acelasi timp. Cu fiecare noua si mica viata pe care am adus-o pe lume, am primit si eu o noua existenta. De data asta ma simt ca Atlas.

Citește mai multe însemnări și articole de Elena Dumitrescu aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button