valorile familiei

Elena Dumitrescu, fotograf: Jurnal de mămică (4)

Fotograful Elena Dumitrescu notează pe Facebook sentimentele și întâmplările prin care trece în timp ce este, pentru a treia oară, mămică. De la probleme cruciale precum strădania de a asigura condiții propice pentru un atașament sănătos la copil și până la momentele comice generate de oboseală sau nevoile unei mame care alăptează natural, postările ei deschid fereastra spre un univers despre care se vorbește prea puțin: sacrificiul matern de zi cu zi pentru a face din bebe om mare.

Cred ca totusi ceva e in neregula. Pe marginea scaunului de masina al Ecaterinei scrie ca e destinat copiilor cu greutatea intre 0 si 15 kg. Cum o arata copilul ala care are 0 kg?

***

Despre cat de relaxati sunt unii parinti la al doilea (sau la al mai multulea copil):

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Doi proaspat tatici se intalnesc. Unul e la primul copil, celalalt la al doilea. Primul intreaba:
– Si cum sunt noptile?
– Pai, ma trezesc, ii dau biberonul, apoi ma culc.
Primul tatic, siderat:
– Si nu il tii sa ragaie?
– Neah, numai primul copil ragaie.

***

Frica mea cea mai mare dupa nastere nu a fost fata de noptile de nesomn, colici si mofturi. Ci frica mea cea mai mare a fost depresia post partum. E o boala grea, cu repercursiuni adanci in vietile tuturor din jur. Mai ales asupra noii vieti pe care ai adus-o pe lume. Este un semnal de alarma care trebuie tras. Mamelor, indiferent la al catelea copil sunt, trebuie sa li se spuna ca sunt mame bune, ca se descurca foarte bine, si ca bebele e fericit cu ele.

Melodia asta intr-adevar m-a emotionat, dar nu din cauza hormonilor ci pentru ca pur si simplu straluceste de frumoasa ce-i 🙂

Citește și Elena Dumitrescu: Jurnal de mămică (1) – „Ce buni sunt copiii la casa omului! Așa o ordine îți pun în gânduri, în priorități și în viață!”

Citește și Elena Dumitrescu: Jurnal de mămică (2) – „Dragii mei copii…”

Citește și Elena Dumitrescu: Jurnal de mămică (3) – „Mama cu copil mic nu e bună de nimic. Excepție făcând mama cu copil mic și alții mai mari. Ea e obligată să fie bună la toate”

Citește și Fotograful Elena Dumitrescu despre presiunea asupra femeilor cu mai mult de doi copii: „Nu vă rușinați; să dai viață nu e rușine. Nu se știe cum copilașul vostru va schimba lumea”

Citește și Marșul pentru viață 2017 i-a prilejuit unei bucureștence câteva reflecții despre #rezist ență și #exist ență


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button