De ce nu sună altfel întrebarea de pe buletinul de vot?
de Ana Popescu, Stiripentruviata.ro
Nu voi explica iar că întrebarea de la referendum este definită de Legea referendumului nr. 3/2000, încă de acum 18 ani.
Și nici că ea se referă strict la ce S-A VOTAT DEJA în Parlament și s-a publicat în Monitorul Oficial (Partea I nr. 798 din 18.09.2018), unde scrie negru pe alb că este vorba strict de înlocuirea termenului de „soți” cu „un bărbat și o femeie”.
Ceea ce aș vrea acum este să vă întreb cum v-ați simți dacă, la ofițerul de stare civilă, ați fi întrebați așa:
– Dumneavoastră, domnule, chiar o iubiți pe domnișoara aceasta?
– Da, sigur.
– De câtă vreme?
– De… 3 ani [să zicem].
– Sunteți sigur că ea este ea?
– Cum adică? Ea e ea! O știu de trei ani. De fapt, suntem prieteni de trei ani, dar o știu mai demult, de când era la liceu.
– A purtat același nume și când ați cunoscut-o?
– Da, sigur.
– Ați fost cu ea la părinții dumneavoastră, la nași?
– Da, sigur.
– Și dacă cineva vă schimbă soția, după ce semnez eu certificatul?
– Cum adică, cine să o schimbe?
– Nașii, părinții… Are cine. Am auzit ca unul, Dragnea, schimbă lucrurile după ce semnezi. Eu va sfătuiesc să nu vă căsătoriți. Sunt mari șanse ca să vă schimbe soția, după ce vă semnez certificatul.
Pare o situație absurdă, nu-i așa?
Dar nu ar mai fi chiar așa de absurd dacă am afla că ofițerul de stare civilă ar avea interesul să se căsătorească el cu domnișoara și îl atrage pe bărbat într-o capcană… 🙂
Întrebarea mea este: Dacă ai fi în locul tânărului, ai fi atât de fără minte, încât în acea clipă să nu te mai căsătorești?!
Așa și cu întrebarea de pe buletinul de vot. Organizatorii boicotului îți spun că va fi schimbată Constituția cum va vrea PSD-ul, pentru ca tu să îi crezi și să nu votezi!
#hailavot #nufifraier #eclarcevotam #nutelasamintit