De 8 Martie: VIDEO LIVE cu Alexandra Nadane. Lansarea cărții „Mărturii despre criza de sarcină. Femei fericite că au născut, femei care regretă avortul”
Printr-un video transmis în direct pe Facebook, Alexandra Nadane, președinta asociației „Studenți pentru Viață”, a lansat cartea „Mărturii despre criza de sarcină. Femei fericite că au născut, femei care regretă avortul”.
Asociația Studenți pentru viață este organizatorul Marșului pentru Viață de la București, care anul acesta are loc, la fel ca în zeci de alte orașe din țară, pe 24 martie 2018. Acest eveniment anual se organizează în multe țări pentru a conștientiza societatea cu privire la frumusețea și valoarea vieții umane, la faptul că dreptul la viață este primul drept fundamental al omului.
În videoclipul live de pe Facebook, Alexandra Nadane afirmă:
La mulți ani tuturor femeilor cu ocazie zilei de 8 martie. Astăzi celebrăm măreția, gingășia și bucuria cu care fiecare femeie își împlinește menirea în această lume. Tot astăzi ne bucurăm și le mulțumim mamelor noastre pentru că ne-au născut. Mulți dintre noi trăim astăzi datorită faptului că ele au ales viața. Noi suntem victoria depășirii unei crize de sarcină. Poate că au stat pe gânduri într-un moment de cumpănă, dacă să păstreze sarcina sau nu, dar cineva a fost acolo. Cu o vorbă bună, cu o încurajare a știut să spună sunt alături de tine. Datorită acestor persoane noi trăim astăzi.
În ultimii doi ani, o parte din aceste femei au ales să-și spună mărturia despre criza de sarcină prin care au trecut, pentru a le fi de folos și pentru a le inspira și pe alte femei care trec prin situații similare. Lor li s-au alăturat femei afectate de trauma avortului – femei a căror criză de sarcină nu s-a încheiat pozitiv.
Împreună au ales să vorbească de experiențele lor, despre greutățile cu care s-au confruntat, pentru a ajuta și alte femei care ajung în situații similare să nu ia decizii pe care să le regrete mai târziu. Mărturiile lor au fost strânse într-o carte care acum este la tipar.
Vă invit să le citiți, să le descoperiți, să le dați mai departe pentru a le afla și alții.
Vă invit să sprijiniți femeile aflate în criză de sarcină.
Și nu uitați, pe 24 martie ne vedem la Marșul pentru viață
VIDEO
Descarcă cartea în format digital de aici.
În prefața cărții „Mărturii despre criza de sarcină. Femei fericite că au născut, femei care regretă avortul” se arată:
Circa 80% din cazurile de criză de sarcină s‑ar putea rezolva în mod fericit dacă femeia ar primi sprijin din partea tatălui copilului. Dar un factor‑cheie în criza de sarcină și în decizia femeii de a face avort este violența din partea tatălui copilului, de la presiunile verbale, până la violența fizică gravă. Cel puțin 60% dintre avorturi sunt consecințe ale presiunilor partenerului de viață. (…)
Cei mai mulți români și‑au pierdut viața prin avort: aproape 23 de milioane de avorturi chirurgicale au fost înregistrate oficial doar în spitalele de stat din țară (7,5 milioane în perioada de liberalizare 1958–1966; 7,4 milioane în perioada de restricționare 1967–1989; 7,9 milioane în perioada de liberalizare 1990–2016).
Media în 2016 a fost de 173 avorturi chirurgicale efectuate zilnic în spitalele de stat. La aceste date, trebuie adăugate următoarele categorii de avorturi, care nu sunt raportate în statisticile din România:
- avorturile care se efectuează în clinicile particulare;
- avorturile medicamentoase, prescrise în spitalele de stat și în clinicile particulare;
- avorturile făcute în străinătate de persoanele tinere și mature aflate la muncă în străinătate, care reprezintă o parte însemnată din populația României aflată în perioada de fertilitate.
Nu este cunoscut nici numărul avorturilor ilegale din perioada regimului comunist, dar și după 1990. Dacă s‑ar avea în vedere și aceste avorturi, care nu sunt înregistrate în statistici, probabil că s‑ar ajunge la un număr total al avorturilor dublu față de cel din statisticile oficiale.
În Republica Moldova, a cărei populație la 1 ianuarie 2016 era de 3.553.056 locuitori, statisticile arată că în perioada 1960 – 1 ianuarie 2016 au fost înregistrate 2.112.158 avorturi chirurgicale în spitalele de stat. Și pentru Basarabia, în statistica reală ar trebui adăugate avorturile medicamentoase și avorturi făcute de către persoanele tinere și mature aflate la muncă în străinătate.
Aceste date fac ca România și Republica Moldova să se afle pe locurile 5, respectiv 6 în lume în privința numărului de avorturi raportat la populația actuală a țării. Iubiți poporul acesta și – nu prin coerciție, ci prin sprijin – ajutați‑l să își nască fiii și fiicele pe care îi dă Dumnezeu!
Această carte este menită să ne aducă aminte de milioanele de copii care nu au văzut lumina zilei și de milioanele de femei în criză de sarcină care nu au fost informate, nu au fost sprijinite, nu au fost iubite. Poate acești copii nu ar fi devenit atât de celebri precum Céline Dion și Cristiano Ronaldo, ale căror mame s‑au gândit să îi avorteze, sau Andrea Bocelli, a cărui mamă a fost sfătuită să îl avorteze. (…)