Daniel Gheorghe despre așa-zisa „politizare” a referendumului: „Cum ar fi fost să refuzăm Basarabia pe motiv că era Marghiloman prim ministru?”
Deputatul Daniel Gheorghe a postat pe Facebook un frumos apel la unitate în Anul Centenarului prin participarea masivă la vot în cadrul referendumului pentru căsătorie. El arată că asocierea demersului de democrație directă cu guvernarea actuală este o diversiune și îndeamnă românii să se unească pentru a realiza un lucru în privința căruia sunt cu toții de acord, dincolo de diferențele de altă natură care îi despart. Redăm mesajul deputatului:
În curând vom sărbători o sută de ani de la Marea Unire. Atunci eram în plin război. Cum ar fi fost oare să refuzăm Basarabia pe motiv că era Marghiloman prim ministru ? Ori cum ar fi fost ca Brătianu să îl sape pe Averescu, pentru care nu avea nicio simpatie, iar România să nu poată evita o pace și mai dezastruoasă cu germanii decât cea de la Buftea – București? Cum ar fi fost ca nationalii ardeleni conduși Maniu să spună că ei nu doresc să colaboreze cu social-democrații din Transilvania pentru a face Marea Unire, pe nu știu ce motive ideologice ? Ori cum ar fi fost ca ortodoxul Miron Cristea să refuze să slujească alături de catolicul Iuliu Hossu, la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918? Ori de ce oare înalți ofițeri conservatori ai armatei române au ascultat, începând cu vara anului 1916, ordinele guvernului liberal condus de Ion I.C. Brătianu? Nu era mai „cool” sa facem cu toții pe deștepții la 1918 și sa se aleagă praful de România pe criterii generate de orgolii stupide și mândrie de sine ? Nu, românii au ales să fie români și sa își facă, cu maximum de credință și spirit de sacrificiu, datoria pentru țara lor ! Unirea a fost a tuturor românilor iar nu realizata pe persoană fizică! La fel și cu Referendumul constituțional, acesta fiind un act legitim al românilor iar propaganda asta agresivă care ne spune că ar fi de fapt al coaliției politice aflate la putere este o diversiune perfida care reia mentalul dezbinator al ideologiei marxist-leniniste băgate pe gatul românilor de ocupantul sovietic; ne confruntam în fapt cu un fel lupta de clasa care folosește exact același motor pe care comuniștii l-au activat la naționalizare, cooperativizare și la marile epurări judiciare – ura față de celalalt, invidia ca dogma, frica de democrație și dialog și nu în ultimul rand aceasta mincinoasa formă de maniheism radicalist social pe care se construiește lupta de clasa ! Bolșevismul trăiește, doar că se îmbracă viu colorat, nu mai este gri ci cosmopolit și a învățat bine lecția auto-declararii drept „elita”, o falsa elită a revoluției culturale neo-marxiste care nu cunoaște nuanțe, jonglează cu măsuri duble și detestă minimul bun simt !