valorile familiei

Dana Buzăianu susține referendumul fără echivoc

În anul 2010, când am avut cununia civilă, nimeni nu cunoștea încă neologismul ce avea să intervină in viețile și discuțiile noastre: familia “tradițională”. Acum 8 ani oamenii aveau … familie. Nu ieșeau mame simandicoase și lezate că ele și copilul rămas după divorț nu mai formează o familie și nu pretindea nimeni această sfințenie care se pretinde acum, de către răuvoitori, familiei “tradiționale”. Adică familiei.

În anul 1991, când a fost adoptată actuala Constituție, nu era ambiguu sau interpretabil termenul de “soți”. Toată lumea ȘTIA că pentru căsătorie e nevoie de un bărbat și o femeie. Acum, însă, când o parte din țările Europei sunt dispuse să își modifice întregul sistem social conform preferințelor sexuale ale unei minorități, e nevoie de acest referendum. Care să specifice ceea ce in 1991 era de la sine înțeles.

Dacă însă, ceea ce vedem în țările in care aceste “căsătorii” au fost legiferate, nu ne face să fim puțin nedumeriți, nu ne oferă măcar o mică tresărire, dacă ne dăm viteji cu “întrebarea nu e pusă bine” (există mai multe tipuri de referendumuri in România, fiecare cu specificul ei: cerut de președinte, de popor….), dacă “pentru că Dragnea” (peste 5 ani nu cred ca se va mai auzi de el), dacă “pentru că e inutil” (e cea mai importantă inițiativă a poporului de la ‘89 încoace), dacă “e prea costisitor” (costă ceva mai mult decât un stadion din Târgu Jiu in care nu vor ajunge mai mult de 300 de mii dintre romani; cei 3 milioane care au semnat platesc și ei impozite), dacă, dacă , dacă…

Atunci, peste câțiva ani, regretele nu vor fi în tabăra celor care au votat DA, pentru modificarea Constituției, ci in tabăra #boicot și #stauacasa.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

P.S.: în imagine e livretul primit la căsătoria civilă, căruia nu i-am dat până acum vreo importanță. Firescul trece mereu neobservat.

Sursa: Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button