homosexualitate
Curtea Constituțională a României a amânat pentru 29 noiembrie pronunțarea cu privire la cererea homosexualului Adrian Coman de a i se recunoaște „căsătoria” cu un bărbat contractată în străinătate
UPDATE 29 noiembrie 2016: CCR a anunțat o nouă amânare în pronunțarea cu privre la această speță, anunțând că, în privința restrângerii dreptului la liberă circulație în UE reclamat de cei doi, va trebui să ceară o opinie și de la Curtea Europeană de Justiție. Noul termen estimat pentru pronunțarea CCR ar fi în jur de 30 martie, a anunțat Președintele CCR, Valer Dorneanu.
Știrea inițială: Judecătorii Curții Constituționale au amânat din nou pronunțarea unei decizii privind excepția de neconstituționalitate prin care un cuplu homosexual căsătorit în Belgia cere recunoașterea acestei căsătorii și în România. De această dată, termenul fixat de CCR este 29 noiembrie.
Astăzi, la CCR a fost repus pe rol procesul prin care cuplul gay contestă articolul 277, alin. (2) și alin. (4) din Codul Civil, care se referă la interzicerea recunoașterii pe teritoriul României a căsătoriilor între persoane de același sex încheiate în afara granițelor, respectiv la libera circulație în cadrul Uniunii Europene.
Cu această ocazie, asociația ACCEPT a solicitat CCR trimiterea unor întrebări preliminare de clarificare către Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în analiza cazului Coman-Hamilton. CCR a decis amânarea deciziei referitoare la transmiterea acestor întrebări.
Procesul de la CCR a început în data de 20 iulie 2016. Atunci, judecătorii au amânat luarea unei decizii pentru 20 septembrie.
La 20 septembrie, președintele CCR, Valer Dorneanu, le-a declarat jurnaliștilor că se impune o „repunere pe rol” a excepției ridicate, adică o rechemare în fața instanței a părților din proces, deoarece judecătorii Curții au simțit „nevoia unei adânciri a cauzei”.
Astăzi, după repunerea cazului pe rol, CCR a amânat pronunțarea deciziei cu încă o lună.
La prima discutare a cererii celor doi homosexuali, guvernul și Ministerul Public s-au pronunțat împotrivă. Citește mai multe detalii la linkul de mai jos.
Citește și Homosexualii Coman și Hamilton cer recunoașterea „căsătoriei” lor în România. Ministerul Public: Excepția de neconstituționalitate reclamată este inadmisibilă. Decizia finală CCR, pe 20 septembrie
Citește și După legalizarea parteneriatelor civile între persoane homosexuale, un lider musulman din Italia cere legalizarea poligamiei
Citește și EXCLUSIV ONLINE. Studiu: The Kids Are NOT All Right. Copiii crescuți de cupluri homosexuale au probleme în viața socială și școlară și ulterior în viața adultă
Citește și Scrisoare deschisă către politicieni, jurnaliști și cetățenii înclinați să susțină „căsătoriile” homosexuale
Citește și „Părintele” căsătoriei gay: „Urmează mariajul în grup”
Citește și Cum sunt afectate societatea și statul de legiferarea parteneriatelor și a „căsătoriei” între persoane de același sex
Citește și Dolce & Gabbana: „Singura familie este cea tradițională”
Citește și Homosexualismul ca ideologie: revoluționarea noțiunii de familie și abolirea conceptului de căsătorie
Citește și Marea Britanie: Bărbații nu pot fi regine
Citește și FOTO: Transpeciismul – când omul se socotește animal (Buletin AFR)
Sursa: Active News
Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la stiripentruviata@gmail.com
DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.